• Tlač
  • Email

Inšpiroval sa Navarrom a Ginobilim. Anton Gavel dnes ukončil hráčsku kariéru

Publikované Monday, 3. 9. 2018 o 12:29

Oddnes je to definitívne! Anton Gavel, ktorý ostatné štyri sezóny odohral v drese Bayernu Mníchov, ukončil svoju hráčsku kariéru. Oznámil to predpoludním na tlačovej konferencii v hale Audi Dome, kde mníchovský klub hráva svoje domáce zápasy.

Na úvod brífingu si všetci prítomní pozreli na obrazovke najvýraznejšie momenty Antona Gavela v drese Bayernu. Potom už prišlo na rad to najpodstatnejšie a 33-ročný rodák z Košíc si zobral slovo. „Takže chcem vám oznámiť, že končím s basketbalom a že to bola moja posledná sezóna. Teraz sa stiahnem a už nebudem hrať basketbal profesionálne,“ povedal s úsmevom na perách Gavel, ktorý päťkrát vyhral titul v nemeckej bundeslige. Na otázku, či mu nechýba letná príprava na novú sezónu, odpovedal nasledovne: „No v tejto chvíli je to ešte taký divný pocit, že to človeku chýba, ale myslím si, že toto bol pre mňa správny čas. Teraz som sa mohol rozhodnúť, neskôr by to možno zmenilo nejaké zranenie,“ dodal skúsený kombo rozohrávač, ktorý v roku 2013 získal cenu MVP finále nemeckej ligy.

„Bolo to v prvom rade Antonovo rozhodnutie. Dlho nad tým rozmýšľal a vyhodnotil si to. V drese Bayernu Mníchov dosiahol snáď všetko a povedal si, že teraz sa bude venovať iným veciam a starať sa o rodinu. Mal som to šťastie, že som ho zažil ešte aj ako hráč. Chcel by som sa mu poďakovať za všetko, čo počas svojho pôsobenia spravil pre náš klub,“ dodal generálny manažér bavorského klubu Marko Pešič. „Neviem ešte, čo príde, ale chcem sa venovať svojej rodine a užívať si pokoj. Viem si predstaviť, že zostanem pri basketbale, ale to je až otázka budúcnosti,“skonštatoval Anton Gavel, ktorý sa v roku 2015 predstavil na ME ako reprezentant Nemecka, kde si zahral s legendárnym Dirkom Nowitzkim. Prečo sa Anton Gavel rozhodol ukončiť kariéru práve teraz? „Najprv skončil s basketbalom Navarro, no a teraz tiež Ginobili. Preto som si pomyslel: toto je správny moment,“ žartoval 4-násobný držiteľ ocenenia najlepší basketbalista Slovenska.



zdroj: basket.zoznam.sk

Napísal: 1.BK Michalovce  Monday, 3. 9. 2018 o 12:29
Upravil: 1.BK Michalovce  Monday, 3. 9. 2018 o 12:36

Komentáre k článku