• Tlač
  • Email

VIDEO: Kapitán Doležaj nemohol trénovať, ale sezónu začal parádne

Publikované Sunday, 29. 11. 2020 o 23:03

Marek Doležaj oblieka štvrtú a zrejme poslednú sezónu dres univerzity zo Syracuse. V piatok v noci začal jeho tím nový ročník NCAA dramatickou bitkou proti Bryantu. Duel bol veľmi vyrovnaný a „oranžoví“ zlomili húževnatého súpera až v samom závere, keď vyhrali tesne 85:84.

Obrovskú zásluhu mal na úspešnom výsledku slovenský reprezentant. Ten sa stal ako najskúsenejší hráč zostavy kapitánom Syracuse. K výhre pomohol 20 bodmi, 9 asistenciami, 6 doskokmi a 5 ziskami. Výhra bola o to cennejšia, že so spoluhráčmi nemohli trénovať kvôli karanténe a v dueli prehrávali dvojciferným rozdielom.

Mali len jeden tréning

Zápas bol pre jeho tím ťažký, keďže sa všetci pripravovali len individuálne. Spoločný mali iba predzápasový tréning. „Je to moja chyba, nemali sme tento týždeň vôbec hrať. Beriem to na seba, po desiatich, dvanástich minútach sme boli unavení, keďže chalani nemohli trénovať. Jediná šanca je, že budeme testovať hráčov trikrát do týždňa a keď niekto vypadne, pôjde do karantény. Nemôžeme si dovoliť netrénovať, lebo príde silnejší súper a nemáme žiadnu šancu. Je to absolútne nelogické, aby sme stáli celý tím. Hrali sme zle, sme šťastní, že sme vyhrali. Chalanov by som chcel pochváliť za výkon. Marek ukázal veteránske líderstvo. Spravil množstvo vecí, ktoré nebolo vidieť,“ povedal tréner Jim Boeheim, ktorého spoločne s jedným hráčom testovali pred dvoma týždňami pozitívne na COVID19.

„Doležaj si skvele zastal netradičnú pozíciu, hral skoro celý zápas centra, keďže Syracuse má zranených hráčov. Skúsený slovenský basketbalista ukázal vysoké IQ a prehľad na ihrisku. Hral skvele,“ napísal vo svojom texte Matthew Gutierrez pre rešpektovanú stránku The Athletic.



Zvládol pozíciu centra

„Bol to veľmi ťažký zápas. Našťastie sme v posledných desiatich minútach zastavili súpera a predviedli zopár rýchlych protiútokov, preto sme vyhrali,“ povedal The Athletic odchovanec Karlovky.

Doležaj ukázal aj výborný výkon v obrane, keď hral v strede zóny. „Nemali sme iného hráča, ktorý by tam mohol nastúpiť. Marek odviedol skvelý výkon, spravil množstvo výborných vecí v obrane a mal krásne prihrávky. Zvládol aj pozíciu centra. Napriek tomu si myslím, že mohol hrať ešte lepšie,“ pokračoval kouč.

Náročné pre hráčov bolo vôbec nastúpiť na palubovke ich obrovského domáceho stánku, kam sa zmestí 50 tisíc fanúšikov. Teraz museli byť miesta pre pandémiu prázdne.


zdroj:basket.sk

Napísal: 1.BK Michalovce  Sunday, 29. 11. 2020 o 23:03
Upravil:  

Komentáre k článku