• Tlač
  • Email

Bojanovský: Prioritou je pokračovať v kariére v Španielsku

Publikované Wednesday, 29. 6. 2016 o 13:21

Boris Bojanovský sa po štyroch rokoch strávených na univerzite Florida State vracia do Európy, kde by chcel hrávať v budúcej sezóne.

Minulý týždeň absolvoval kemp basketbalových nádejí v Trevise, kde sa predstavili talenty, ktoré by mohli ísť na draft do NBA. „Bol som na niečom podobnom prvýkrát. Je to zaujímavá skúsenosť, vidieť top európskych hráčov pokope,“ povedal Basket.sk Bojanovský, ktorý bol ku svojim výkonom na talianskom kempe kritický.

„Zahral som si v pohode, ale nebol som úplne spokojný so svojou hrou. Myslím si, že to mohlo byť lepšie,“ pokračoval 221 centimetrov vysoký pivot, ktorý nechcel vybrať niekoho konkrétneho, kto by sa mu pozdával z ostatných hráčov na kempe. „Bolo tam veľa dobrých basketbalistov, ale nerád by som vyberal niekoho konkrétneho.“

Aj s Noahom či Davidom Blattom

Dvadsaťdvaročný slovenský basketbalista mohol na kempe pozorovať aj hviezdneho Francúza Joakima Noaha, ktorý tam trénoval a známeho kouča Davida Blatta, ktorý doviedol vlani Cleveland Cavaliers do finále NBA.

V Trevise sa podarilo zažiariť ďalšiemu obrovitému slovenskému pivotovi Michaelovi Fusekovi, ktorý sa dostal aj do all star tímu turnaja. „Nevidel som Michaela hrať, keďže sme boli obaja v iných tímoch, tak neviem posúdiť ako sa mu presne darilo,“ vysvetlil Bojanovský, ktorý nevidí veľkú šancu na draft do NBA, k čomu prioritne slúžili tréningy v talianskom meste. „Šance na draft veľmi nie sú, takže pravdepodobne skončím v Európe,“ dodal.

Čo sa týka starého kontinentu, Bojanovský má veľkú výhodu, že pred odchodom do Ameriky pôsobil v akadémii na Kanárskych ostrovoch. V praxi to znamená, že v Španielsku ho neberú ako cudzinca a mohlo byť mu to pomôcť v ponukách z prestížnej ACB ligy.

Chce pomôcť reprezentácii

„Prioritou je pre mňa španielska liga, ešte ale neviem povedať, kde skončím,“ dodal odchovanec malackého basketbalu, ktorý by sa mal predstaviť premiérovo v seniorskej reprezentácii. „Momentálne som ešte v Amerike, ale snažím sa prísť čo najskôr domov na Slovensko, aby som sa mohol bez problémov pripojiť k národnému tímu. Chcel by som byť späť na začiatku júla,“ prezradil.

Bojanovský by sa rád zaradil medzi lídrov novotvoriaceho sa slovenského tímu pod vedením Ivana Rudeža. „Som zvedavý, ako na tom jednotliví hráči sú. Rád by som reprezentácii pomohol v ceste smerom hore.“

Obrovitý basketbalista je poslednú sezónu v jednom zhone. „Veľmi času na oddych nemám, ale snažím sa dobre pripraviť na všetko čo ma čaká,“ uzavrel.


zdroj: basket.sk

Napísal: 1.BK Michalovce  Wednesday, 29. 6. 2016 o 13:21
Upravil:  

Komentáre k článku