• Tlač
  • Email

Šieste kolo mini basketbalovej ligy mladších nádejí 2016/2017

Publikované Thursday, 11. 5. 2017 o 20:06

V sobotu 22.4.2017 pokračoval šiestym kolom Turnaj nádejí – III. ročník Minibasketbalová liga Košice v telocvični ZŠ J. Pavla II. v Košiciach pre ročník 2007 a mladší. Jedná sa o dlhodobú turnajovú súťaž chlapcov i dievčat. Hlavnou myšlienkou je zábava a radosť z pohybu a až druhoradým výsledky. Naše mesto reprezentuje družstvo pod hlavičkou ZŠ Pavla Horova. Turnaja sa zúčastnilo 15 tímov/škôl, tento krát znova aj s družstvami z Lučenca. Najmenší orli odohrali znova štyri zápasy na malom ihrisku 3 x 3 s loptou č.5 na koše výšky 260 cm. Každý zápas sa odohral na 2x10 minút hrubého času. Odohrali zápasy proti ZŠ Krosnianska KE dievčatá, ZŠ Drábova dievčatá, ZŠ Komenského S.Ľubovňa, a MBK Lučenec chlapci.

 

Ďalšie fotografie a výsledky z turnaja nájdete tu :

http://www.cassoviakosice.sk/mladsie-nadeje-v-kosiciach/

 

Ďalší a záverečný turnaj sa uskutoční v nedeľu 14.5.2017 v Košiaciach v Angels Aréne.

Zostava 1. BK Michalovce Ivančo Nicolas, Marcin Matej, Beca Nikolas, Kokoš Milan, Babinčák Filip, Coranič Lukáš, Sokira Riško, Paľovčík Richard, Pavlík Marek, Faltus Ľudo, Kočan Adam, Sopková Dorotka, Hajdučko Samuel, Čornej Lukáš

„Pomaly sa nám končí táto sezóna v pojekte MBL KE, ktorý ukázal svoju životaschopnosť a potrebnosť v snahe propagovať basketbal medzi deťmi. Opäť sa nám podarilo do haly prilákať 15 družstiev, ktorým tento termín vyhovoval a dali sme tak deťom možnosť užiť si krásne momenty so svojimi rovesníkmi. Podarilo sa nám v tento deň dostať na palubovku 150 detí, ktoré sa aktívne zapojili do basketbalového diania. Telocvičňu sme zaplnili basketbalom detí na osem hodín a dokázali sme odohrať na dvoch ihriskách spolu 30 zápasov. Som rád, že za tri roky fungovania tohto projektu stále rastieme a naberáme na vážnosti a záujme zo strany každého kto má čo k basketbalu na Slovensku povedať. Projekt si aj naďalej udržuje svoju tvár a zámer s ktorým vznikol. Naďalej v ňom nachádza priestor každý, kto má seriózny záujem o prácu s deťmi pričom družstvá nie sú zaťažované žiadnou registráciou a poplatkami. Všetci, ktorí na tomto projekte spolupracujeme to robíme pre basketbal a deti. Prináša nám radosť robiť veci inak, hlavne ak to pritiahne deti k športu a basketbalu,” vyjadril sa hlavný organizátor R. Dvorščák.

 

 

1.BK Michalovce

Napísal: 1.BK Michalovce  Thursday, 11. 5. 2017 o 20:06
Upravil:  

Komentáre k článku