• Tlač
  • Email

Slovenská mužská reprezentácia do 20 rokov sa predstaví na ME B-divízie v Rumunsku

Publikované Saturday, 15. 7. 2017 o 12:21

Slovenská mužská reprezentácia odcestovala dnes na ME v rumunskom meste Oradea. Slovensko sa predstaví v skupine B. Ich súpermi budú reprezentácie Veľkej Británie, Ruska, Azerbajdžanu a Holandska. Prvý zápas odohrá naša reprezentácia v sobotu 15. júla o 17:30. Tréner Milan Černický nominoval do zostavy 12 hráčov, kapitánom slovenskej reprezentácie bude Marek Doležaj.

 

Nominácia Slovenska:

Rozohrávači: Jakub Pasovský (VŠEMvs Karlovka), Šimon Ďuriš (MBK Victoria Žilina), Jakub Drbul (BK IMC Považská Bystrica)

Krídla: Lukáš Bolek (VŠEMvs Karlovka), Ivan Marek (BK Iskra Svit), Marek Doležaj (Syracuse/USA), Mikuláš Vitek (Faith Christian Academy/USA), Samuel Kubaský (BK Iskra Svit)

Pivoti: Matej Drgoň (University of Northern Colorado), Adam Zaťko (MBK SPU Nitra), Milan Szabo (BCM Orli Prostejov/CZE), Filip Halmeš (VŠEMvs Karlovka)

 

Zoznam zápasov Slovenska:

15. júla 17:30 Slovensko : Azerbajdžan

16. júla 15:15 Veľká Británia : Slovensko

18. júla 17:30 Slovensko : Holandsko

19. júla 13:00 Rusko : Slovensko

 

Milan Černický (tréner): Príprava prebehla podľa programu, kde sme sa snažili vštepiť hráčom koncept hry v útoku a zásady v obrane. Hlavný dôraz sme dávali na agresivitu a rýchlosť, nakoľko nie všetci hráči sa stretli so silným súperom na oveľa vyššej úrovni, ktorá nás čaká na ME U20 B divízie, čo sa ukázalo aj v prípravných zápasoch proti silným súperom z Česka, Poľska a Maďarska. Čo sa týka cieľov máme určitú kvalitu, ktorú sa budeme snažiť využiť v každom jednom zápase a bojovať o čo najlepšie umiestnenie.“


zdroj:slovakbasket.sk

Napísal: 1.BK Michalovce  Saturday, 15. 7. 2017 o 12:21
Upravil:  

Komentáre k článku