• Tlač
  • Email

Michael Fusek: Pribrať a dostať sa do vysnívanej NBA

Publikované Tuesday, 18. 7. 2017 o 20:52

25.6.2016 16:00 | Keď má niekto 221 centimetrov, tak býva zväčša neobratný, ťarbavý. Už pri prvom pohľade na talentovaného Michaela Fuseka však každý spozornie. Dvadsaťjedenročný basketbalista púta atletickými schopnosťami, ktoré mávajú oveľa nižší hráči.

Basketbalista MICHAEL FUSEK upútal na kempe najväčších európskych talentov

Svoje kvality ukázal na nedávnom kempe v talianskom Trevise, kde sa predstavili najväčšie európske talenty.

„Bol som prvýkrát na podobnom podujatí. Dalo mi to veľa, aj keď som bol sklamaný z toho, že veľa chalanov hralo na seba a zabúdalo na kolektívny basketbal. Celkovo však bolo skvelé sa porovnať s talentami z celej Európy,“ vraví Fusek, ktorý išiel do Talianska pôvodne len ako náhradník. Nakoniec ho vyhlásili za najlepšieho pivota kempu... „Príjemne ma to prekvapilo. Tréner ma chválil, že som výborne komunikoval v obrane a snažil sa hrať tvrdo v defenzíve.“

Po kempe si Fusek zopakoval kvalitné tréningy aj doma v Malackách, kde sa pripravoval s jediným slovenským víťazom NBA Richardom Petruškom. „Bola to pre mňa pocta si zatrénovať s takou legendou nášho basketbalu. Dal mi pár dobrých rád,“ pokračoval mladík.

POMOHLO BELGICKO A AMERIKA

Posledných päť rokov strávil obrovitý basketbalista v belgickom Charleroi. „Veľmi mi pomohlo, že som už druhý rok mohol trénovať s prvým tímom a zahral si v lige a európskom pohári. Škoda, že som nedostal ešte viac príležitostí. Mali sme však veľmi veľa hráčov v tíme a zavážilo tiež, že som tam bol najmladší.

Okrem belgického klubu sa pripravoval Fusek aj v Amerike, kde najprv štyri mesiace a potom dva trénoval so špecialistom. „V USA som pracoval s individuálnym koučom, ktorý ma okrem basketbalových vecí učil aj ako sa správne stravovať, cvičiť. Nebola to lacná záležitosť, ale dalo mi to veľa,“ hovorí bývalý hráč bratislavskej Karlovky.

Najpodstatnejšou vecou pre Fuseka je nabrať chýbajúce kilogramy. Pred pár rokmi mal pri svojej výške len okolo 88 kg, teraz má 102. Ideálom by bolo, keby som mal stodesať, maximálne stopätnásť kilogramov. Aby som nestratil výskok. V Trevise som mal najvyšší dosah po výskoku v histórii kempu. Musím poctivo dodržiavať jedálníček. Stravujem sa prakticky každú hodinu, lebo ak tak nerobím, chudnem.“


zdroj: sport.aktuality.sk

Napísal: 1.BK Michalovce  Tuesday, 18. 7. 2017 o 20:52
Upravil:  

Komentáre k článku