• Tlač
  • Email

Pozvánka na streetball 2017

Publikované Monday, 14. 8. 2017 o 17:20

Po úspešných siedmych ročníkoch bude tento rok populárny letný streetball len v menšom prevedení a bude len pre hráčov domáceho klubu v rámci prípravy na novú sezónu. Pozývame nielen rodičov a deti ktorých zaujíma basketbal, ale aj ostatných záujemcov. Pre verejnosť bude možné si pozrieť zápasy v sobotu 19.8. od 9:00 v areáli ZŠ, Pavla Horova. Hráči klubu sú žiaci michalovských základných a stredných škôl. V žiackej kategórii by sme chceli pripraviť tiež zápas rodičia vs. deti J. Pre deti budú pripravené aj individuálne súťaže. Tešíme sa na Vašu účasť.

Letný streetball 3x3 v Michalovciach sa postupne stal tradičným športovým podujatím. Od roku 2009 sa odohralo 8 ročníkov. Prvý ročník sa uskutočnil na Námestí Slobody neskôr už na vhodnejšom mieste v areáli ZŠ,P.Horova. Bol výborným spestrením pre hráčov v rámci letnej prípravy. Turnaj si obľúbili nielen domáci Michalovčania ale aj družstvá zo širšieho regiónu a potešilo, že časom prerástol na podujatie s medzinárodnou účasťou. Rok čo rok sa nielen hernou kvalitou, ale aj zvyšujúcim sa počtom hráčov a divákov dostával čoraz viac do pozornosti širokej verejnosti. Posledné dva ročníky sme zapojili do turnaja aj rodičov, ktorí súťažili s deťmi v kategórii rodina.

V tomto roku sa turnaj uskutoční len v polovičnom prevedení a len v časti kde to umožnili technické podmienky. Za posledné dva roky došlo k výraznému zhoršeniu technických a najmä bezpečnostných podmienok pre hráčov. Ako organizátor by sme radi udržali vysoký štandard podujatia vo všetkých smeroch. Je potrebná výmena  problematických častí v areáli ZŠ, Pavla Horova. Jedná sa hlavne o výmenu hlavných basketbalových košov, dosiek a konštrukcií, výmenu asfaltového povrchu a oprava oplotenia v areáli.

Pevne veríme, že sa naše návrhy pozitívne stretnú s vedením mesta Michalovce a už čoskoro budeme môcť pripraviť podujatie očakávaných kvalít.

 

 

Ing. Peter Biganič

1.BK Michalovce   

Napísal: 1.BK Michalovce  Monday, 14. 8. 2017 o 17:20
Upravil: 1.BK Michalovce  Tuesday, 15. 8. 2017 o 09:31

Komentáre k článku