• Tlač
  • Email

Gavel: Je to veľká pocta, že ma zvolil za kapitána Saša Djordjević

Publikované Thursday, 5. 10. 2017 o 11:23

Anton Gavel sa za roky v nemeckej bundeslige vypracoval na ikonu. V kvalitnej lige pôsobí už desiatu sezónu. Posledné tri oblieka dres Bayernu Mníchov.

Rudež: Pokračujem, sna o postupe na šampionát so Slovenskom sa nevzdávam

Pred začiatkom nového ročníka sa mu dostalo veľkej pocty, keď ho zvolili za kapitána bavorského veľkoklubu. Košický rodák nám priblížil, ako celá voľba prebiehala. „Najviac ma na tom potešilo, že ma vybral za kapitána tréner Saša Djordjević. Prijali to pozitívne aj spoluhráči. Je to pre mňa pocta, lebo okrem slovenskej reprezentácie som nebol nikdy kapitán. Som v tom nováčik,“ povedal bývalý slovenský reprezentant, ktorého spája so srbským trénerom dobrý vzťah.

„Dlhšie pri tíme nebol, povedal mi to najprv asistent. Keď sa vrátil z EuroBasketu hlavný tréner, tak to oznámil pred celým tímom,“ pokračoval skúsený rozohrávač, ktorý je v novej sezóne pripravený na menšiu rolu. „Myslím si, že nebudem hrávať toľko minút, ale som na to pripravený. O to viac chcem tímu pomôcť, keď budem na palubovke.“

Konečne získať s Bayernom titul

Gavel obdivuje trénera Djordjevića, ktorý bol hráčskou ikonou a darí sa mu aj ako koučovi. So Srbmi získal striebro na majstrovstvách sveta, olympiáde aj majstrovstvách Európy. „Mal som v Bayerne dve srbské legendy. Predtým ma viedol Svetislav Pešič, čo je trénerská legenda, Djordjević bol aj hráčska. Aj samému som mu povedal, že som bol vždy jeho fanúšikom. Páčil sa mi ako rozohrávač. O to viac si dávam záležať na palubovke, keď rozmýšľam ako by riešil jednotlivé situácie on,“ pokračoval odchovanec Svitu.

Tréner Bayernu svoju voľbu okomentoval pre nemecké média. „Odchodom Bryca Taylora sme stratili kapitána, ale našli sme v Antonovi správnu náhradu. Myslím si, že jeho voľba za kapitána bola úplne logická. Má výborné charakterové vlastnosti. Vždy pracuje najtvrdšie zo všetkých. Nepoznám hráča, ktorý sa viac obetuje pre tím ako on. Okrem toho je jasným lídrom," vravel Djordjević.

V Bambergu bol jeden z najlepších basketbalistov slovenskej histórie zvyknutý na úspechy. S klubom získal štyri tituly a viackrát aj pohár. V Mníchove na titul čaká. „Odkedy som v Bayerne, tak sa nám nepodarilo nič vyhrať. Bol som prvý, kto sa hlásil, aby priniesli ďalšieho dobrého hráča na rozohrávku. To sa so Srbom Jovičom podarilo. Verím, že v novej sezóne uspejeme.“

Stále túžia po Reale Madrid a Barcelone

V Mníchove túžia potom, aby napodobnili Real Madrid s Barcelonou, ktoré majú silné nielen futbalové kluby, ale aj basketbalové. „Tlak je u nás podobný. Mali sme vyhrať titul ešte prvý rok ako som prišiel. Bohužiaľ nám finále nevyšlo. To je už jedno. Aj vedenie nám hovorí, že v Bayerne musia byť najvyššie méty podľa vzoru futbalu. Musíme si však všetko najprv uhrať v našej lige a potom sa môžeme posunúť na euroligovú úroveň.“

Gavel už síce nemôže reprezentovať Slovensko, keďže hral na minulých majstrovstvách Európy za Nemecko, ale stále pozorne sleduje našu reprezentáciu a ligu. „Reprezentácii držím palce, v budúcich rokoch by sme mohli mať mnoho vysokých hráčov, ktorí by to mohli posunúť. Sledujem aj ligu, stále som v kontakte s Peťom Sedmákom,“ dodal tridsaťdvaročný rozohrávač.

basket.zoznam.sk


Napísal: 1.BK Michalovce  Thursday, 5. 10. 2017 o 11:23
Upravil: 1.BK Michalovce  Thursday, 5. 10. 2017 o 11:25

Komentáre k článku