• Tlač
  • Email

VIDEO Doležaj sa zlepšuje v USA každým zápasom, už sa blížil k triple-double

Publikované Monday, 20. 11. 2017 o 12:21

Zo zámoria pokračujú v pozitívnych správach smerom k Marekovi Doležajovi. Bývalá opora bratislavskej Karlovky zaujala na prestížnej univerzite Syracuse už po troch zápasoch sezóny.

V poslednom proti Texas Southern patril k líderom svojho tímu. Na palubovke strávil 32 minút a okrem opäť skvelého doskakovania, predviedol aj ďalšie aspekty svojej hry. Dal 10 bodov, doskočil 9 lôpt, z toho 4 v útoku a pridal aj výborných 7 asistencií a 2 bloky.

Pri asistenciách preukázal svoje výborné čítanie hry, keď viackrát uvoľnil spoluhráčov do jasnej pozície. Zdá sa, že Doležaj si rýchlo zvykol na americký štýl a vyhovuje mu zónové bránenie, čím sú v Syracuse dlhodobo známi.

Zmenili mu mechaniku streľby

Slovenský krídelník takisto pracuje na zlepšení streľby, keď mu tréneri v USA zmenili jej mechaniku, aby mal lepšiu úspešnosť.

Fanúšikovia Syracuse sa čoraz viac tešia z novej posily. Doležaj je prvým Európanom v tíme po desiatich rokoch. Mnohí vidia v budúcnosti reálne jeho šance na NBA.

„Dôležité je, že sme trikrát vyhrali. Som rád, že sa mi podarilo aj zopár pekných prihrávok. Je to časť mojej hry, keď môžem tvoriť. Musím zapracovať na streľbe. Na tréningu to premieňam, potrebujem to preniesť do zápasov,“ vravel pre miestne médiá slovenský reprezentant.



Cit pre útočný doskok a prihrávku

Doležaja chváli aj tréner Jim Boeheim, ktorý nemá problém s tým, že mu chýbajú kilogramy. „Marek je chudý, ale pracuje na tom. Tým, že je ľahší, tak sa rýchlejšie pohybuje, čo využíva. V poslednom stretnutí ukázal, že má výborný cit pre prihrávku,“ hovoril jeden z najuznávanejších koučov v histórii NCAA.

Na adresu nášho basketbalistu sa vyjadroval pozitívne už predtým, keď vyzdvihol jeho cit na útočný doskok. „Vie si to výborne načasovať. Je to jeho veľká zbraň,“ pokračoval tréner.

V Syracue vyzdvihujú basketbalové IQ bratislavského rodáka. „Rýchlo pochopil systém a snaží sa z neho vyťažiť. Rozumie tomu ako sa má dostať do správnej pozície v obrane aj útoku,“ pochválil spoluhráča Oshae Brissett.

Napísal: 1.BK Michalovce  Monday, 20. 11. 2017 o 12:21
Upravil:  

Komentáre k článku