• Tlač
  • Email

VIDEO Oliver Tot rozhodol v NCAA zápas fantastickou strelou od polovice

Publikované Monday, 18. 12. 2017 o 07:12

Oliver Tot pôsobí štvrtú sezónu na univerzite William & Mary. V noci zažil asi svoj najkrajší moment, keď rozhodol ďalekonosnou strelou o tesnej výhre nad školou Old Dominion 79:77.

Slovenský reprezentant premenil svoj pokus od polovice ihriska zároveň so záverečným klaksónom. Paradoxom je, že za devätnásť minút v zápase vystrelil takmer dvojmetrový rozohrávač len jedinú strelu, ktorá rozhodla zápas.

Jeho počin sa dostal aj do sledovanej relácie Sport Centre v televízii ESPN.

V doterajšom priebehu sezóny má syn známeho trénera Stevana Tota priemer 2 body, dva doskoky a dve asistencie na stretnutie. Najlepšie mu vyšiel predchádzajúci duel proti Shenandoah, ktorý jeho škola vyhrala suverénne 103:54. Slovenský basketbalista k tomu pomohol dvoma bodmi, šiestimi asistenciami a štyrmi doskokmi.

Skvelú Totovu strelu označili niektorí fanúšikovia tímu za najväčší highlight v histórii mužského basketbalu William & Mary. "Do konca stretnutia ostávalo jeden a pol sekundy. Nemal som veľa času na rozmýšľanie. Snažil som sa dostať do dobrého uhla, aby som mal šancu trafiť kôš. Som rád, že sme vyhrali, lebo sme hrali proti dobrému defenzívnemu tímu

Spoluhráči nášho reprezentanta sa zhodli, že to bola najkrajšia akcia, akú v živote videli. „Bola to fantastická strela. Stále som z nej nadšený. Každý tím potrebuje podobne veľké víťazstvo. Určite nám psychicky pomôže,“ vravel najlepší hráč William & Mary v stretnutí David Cohn, ktorý dal 25 bodov a pridal 9 asistencií.



zdroj:http: basket.zoznam.sk

Napísal: 1.BK Michalovce  Monday, 18. 12. 2017 o 07:12
Upravil:  

Komentáre k článku