• Tlač
  • Email

Brodziansky žiari v NCAA, nominovali ho na prestížnu cenu Abdula-Jabbara

Publikované Monday, 12. 2. 2018 o 21:20

Čím sa sezóne v NCAA dostáva do dôležitejšej fázy, tým lepšie výkony podáva Vladimír Brodziansky.

Opora univerzity TCU, ktorá hrá prestížnu konferenciu Big12 predviedla naplno svoje schoposti vo víkendovom zápase proti Texasu. Brodziansky režíroval výhru svojho tímu 87:71 25 bodmi a 6 doskokmi.

„Výborne sme si prihrávali a všetko nám uľahčuje to, že Vlado sa vie presadiť pod košom. Ak máte podobného hráča, všetko sa robí ľahšie,“ pochválil pre zámorské médiá slovenského spoluhráča rozohrávač Desmond Bane.

Pozitívne je, že prievidzský odchovanec znova navýšil svoj priemer bodov. Ten má momentálne na úrovni 15,6 bodov, 5 doskokov a 1,6 blokov. V posledných siedmich stretnutiach sa dokonca dostal cez 16 bodov.

Výborné výkony slovenského podkošového hráča neušli ani zámorským odborníkom. V minulých dňoch ho vybrali do nominácie desiatich najlepších pivotov v NCAA. Zabojuje tak o prestížnu cenu Kareema Abdula-Jabbara. O víťazovi sa rozhodne na začiatku apríla.

Jednu z najlepších kariér má z našich basketbalistov Martin Rančík. Ten dnes pracuje na trénerskej licencii a pri kempoch v zahraničí strávil čas aj v USA.

Rančík: Rastie nám výborný pivot

Vlada z diaľky sledujem. Pýtal som sa na neho aj v Amerike. Je výborný študent, tvrdo pracuje. Je lídrom svojho tímu. Stabilne hrá, je oporou. Všetko sú to veľmi pozitívne slová smerom k jeho ďalšej profesionálnej kariére,“ povedal nám starší zo známej bratskej dvojice, ktorý pridal pohľad na to, že dvadsaťtriročného Slováka nominovali na Jabbarovu cenu.

„To, že vôbec je nominovaný, je obrovská pocta. Stačí sa len pozrieť, koľko škôl hrá v NCAA na najvyššej úrovni. Dostať sa medzi podobnú elitu, je výborní vizitka. Môžeme byť radi, že nám rastie výborný pivot,“ dodal niekdajší skvelý krídelník či pivot.

Boban Tomič: Sme šiesti, ale máme na to, aby sme zopakovali vlaňajšok

Výborne sa orientuje pod košom

Rančíkovi sa páči štýl hry Brodzianskeho, ktorý je klasickým pivotom s výborným pohybom pod košom. „Má aj pravú, ľavú ruku. Vie hrať veľmi dobre pozične, je platný pod košom. Má mäkkú ruku, čo mu pomáha pri streľbe. Mal by ešte zapracovať na trojbodovej streľbe, čo je dnes dôležité pre pivotov. Takisto je šikovný v obrane, kde vie riešiť situácie pick´n´roll a dobre číta hru,“ zhodnotil Prievidžana Martin Rančík.

Odhadovať, kam to môže Brodziansky dotiahnu po NCAA je ťažké. Tento rok je pre neho na univerzite posledný. „Myslím si, že si zahrá letnú ligu NBA, kde sa môže ukázať a má šancu na kvalitnú európsku ligu. Len všetko to je ťažké a predčasné odhadovať. Má ale veľkú šancu na dobrú kariéru,“ zakončil bývalý hviezdny basketbalista.


zdroj: http://basket.zoznam.sk

Napísal: 1.BK Michalovce  Monday, 12. 2. 2018 o 21:20
Upravil:  

Komentáre k článku