• Tlač
  • Email

Neuveriteľný Westbrook obhájil triple-double, mladíci preskočili LeBrona Jamesa

Publikované Friday, 13. 4. 2018 o 07:12

V NBA sa diali v noci skvelé veci. Lepšie vyvrcholenie základnej časti si fanúšikovia ani nemohli želať. Až do poslednej chvíle sa rozhodovalo o postupujúcich. Záverečný hrací deň základnej časti rozlúštil mnoho hádaniek pred začiatkom play-off.

Nezničiteľný Westbrook

Rusell Westbrook je svojou energiou a zapálenosťou akokeby z inej planéty. Pred sezónou mu prišli do Oklahomy pomôcť hviezdy Paul George s Carmelom Anthonym, ale hlavný líder tímu ostal suverénny. Dynamický rozohrávač sa podelil s ostatnými hráčmi o body, nikto však nemôže spochybniť, komu organizácia Thunder patrí. Neuveriteľným faktom je, že Westbrook obhájil sezónny triple-double a stal sa prvým hráčom, ktorý to dokázal vo dvoch ročníkoch. V minulosti sa to raz podarilo Oscarovi Robertsonovi. Dvadsaťdeväťročný rozohrávač potrebovalo v posledných dvoch zápasoch 34 doskokov, zvládol to bravúrne. V stredajšom stretnutí s Memphisom doskočil parádnych 20 lôpt. Dá sa mu vyčítať, že je často naháňač štatistík, ale jeho výkony sú fanstatické a je zábava na ne pozerať. Ročník zakončil s priemerom 25,4 bodov, 10,3 asistencií a 10,1 doskokov na zápas. Oklahoma nakoniec skončila v silnejšej Západnej konferencii na štvrtom mieste a získala ešte výhodu domáceho prostredia. O to viac je nepochopiteľné, že po vlaňajšom triumfe Westbrook nie je vôbec v okruhu favoritov na zisk ceny MVP. Je možné, že sa nedostane ani medzi päťku najlepších, čo postráda logiku.Vlani bol víťaz a teraz, keď obhájil triple-double v silnejšom tíme, s ktorým skončil na lepšom mieste, sa nezmestí ani medzi najlepších. Oklahoma vyzve v prvom kole play-off Utah, ktorý má po novom roku najlepšiu obranu v lige. Dá sa predpokladať, že to bude najatraktívnejšia a najzaujímavejšia séria prvého kola.

Parádna dráma v Minnesote

Základná časť vyústila tak, že Minnesota si to rozdala v priamom súboji s Denverom o poslednú ôsmu postupovú priečku. Timberwolves si udržiavali v stretnutí sedem až desaťbodový náskok, ale Nuggets na ich nápor vždy odpovedali. Domáci vyhrávali štyri minúty pred koncom o osem bodov, Denver sa však dotiahol vďaka Jamalovi Murraymu a Nikolovi Jokičovi. Srbský pivot mohol v záverečných sekundách rozohdnúť, ale skvele ho ubránil Taj Gibson. Timberwolves rozhodli o svojom triumfe 112:106 v predĺžení. Hosťom nestačilo ani 35 bodov a 10 doskokov od Jokiča, na druhej strane potiahlo Minnesotu najmä duo Jimmy Butler – Karl-Anthony Towns. Prvý menovaný dal 31 bodov, pridal 5 asistencií a 5 doskokov, Towns mu sekundoval s 26 bodmi a 14 doskokmi.

Mladíci z Philadelphie preskočili LeBronov Cleveland

Cleveland prekvapujúco skončil vo Východnej konferencii až na štvrtom mieste a v prvom kole ho čaká nebezpečná Indiana. Cavaliers sa už vykašlali na posledný zápas v New Yorku. LeBron James v ňom hral len desať minút a po prehre jeho tím klesol o priečku nižšie. To skvele využila Philadelphia. Tá v posledných dňoch zdolala v tesnom dueli Cleveland a útok na tretie miesto dokonala suverénnou výhrou nad Milwaukee. Je však pravda, že aj Bucks šetrili hráčov základnej päťky, ktorí odohrali len pár minút. Posledný duel nevyšiel hlavnému kandidátovi na nováčika roka Benovi Simmonsovi. Celkovo sa mladý Austrálčan dostal na konci základnej časti do skvelej formy. Svoj prvý ročník v profilige zakončil s priemerom 15,2 bodov, 8,2 asistencií a 8,1 doskokov na zápas. V dueli sa pripomenula posledná draftová jednotka Markelle Fultz, ktorý zaznamenal triple-double za 13 bodov, 10 asistencií a 10 doskokov. Skvelé pri Sixers je, že záver zvládli aj bez zraneného Joela Embiida, ktorému operovali zlomený očnicový oblúk. Play-off by však mal stihnúť. Klub sa zlepšil za dve sezóny z desiatich víťazstiev na 50! Základnú časť zakončil 16 výhrami v rade za sebou! Mladíci okolo Embiida, Simmonsa, Chorváta Daria Sariča, Fultza či skúsených borcov ako JJ Redick či Európanov Marca Belinelliho s Ersanom Ilyasovom môžu byť čiernym koňom play-off. Na úvod vyzvú Miami.

Bezduché Golden State a súboj so Spurs

Obhajcovia titulu zakončili základnú časť ešte v utorok, prehrali desiaty z posledných sedemnástich zápasov. Stále sa potýkajú so zraneniami. Do zostavy sa už síce ku Kevinovi Durantovi vrátili aj Draymond Green s Klayom Thompsonom, ale ani to im nestačilo, aby nedostali štyridsaťbodový výprask od Utahu. Stále je nejasné, kedy sa vráti Stephen Curry. Komplikácie pre Golden State znásobilo, že už v prvom kole na nich čaká veľmi náročná prekážka v podobe San Antonia. Spurs na čele s najlepším trénerom v NBA Greggom Popovichom sa určite dopredu nevzdá a je si vedomé, že favoritov môže prekvapiť.

Víťazi Houston a Toronto

Toronto aj Houston zakončili základnú časť prehrou, ale nič to nemení na tom, že vyhrali svoje konferencie a do play-off vstúpia ako favoriti. Na Houston čaká nabudená Minnesota, ktorá si uhájila vyraďovačku na poslednú možnú chvíľu. Rockets skvele ťahá James Harden, ktorému by už konečne nemala ujsť cena MVP pre najužitočnejšieho hráča. Toronto s dvojicou rozohrávačov DeMar DeRozan – Kyle Lowry zas vyzve trápiaci sa Washington s konečne uzdraveným Johnom Wallam a českým rozohrávačom Tomášom Satoranským.



zdroj:http://basket.zoznam.sk

Napísal: 1.BK Michalovce  Friday, 13. 4. 2018 o 07:12
Upravil:  

Komentáre k článku