• Tlač
  • Email

VIDEO: Oslavy v Leviciach. Patrioti získali po siedmich rokoch majstrovský titul

Publikované Sunday, 13. 5. 2018 o 20:32

Basketbalisti Levíc sú novými šampiónmi Eurovia SBL. V piatom súboji zdolali KB Košice 81:66 a finálovú sériu vyhrali 4:1 na zápasy. Pre Patriotov je to prvý majstrovský titul po siedmich rokoch, keď v sezóne 2010/11 triumfovali pod názov BK Astrum Levice.

Eurovia SBL – finále play off

5. zápas

BK Levickí Patrioti – KB Košice 81:66 (43:34)
konečný stav série: 4:1, Levice získali titul

Prvá štvrtina mala priebeh ako na hojdačke, domáci zaostávali o tri body, no desaťbodovou sériou otočili priebežný stav a nakrátko viedli o sedem. Potom sa však hostia prebrali a napokon išli do druhej štvrtiny s mankom jediného bodu.

V druhej časti nadviazali Košičania na dobrý záver úvodnej desaťminútovky. Postupne sa dostali do vedenia o šesť bodov, potom však „zaspali“ a iniciatívu prevzali Patrioti. Nielenže zmazali náskok hostí, do konca prvého polčasu si dokonca vypracovali sľubný odstup deviatich bodov.

Po zmene strán „býci“ postupne strácali dych, čo Levice dokonale využili, systematicky pracovali na posilnení svojho náskoku a do záverečnej časti hry vstúpili s pohodlným vedením o 12 bodov. V poslednej štvrtine sa v podstate už iba dohrávalo, Patrioti nedovolili Košičanom sa ani priblížiť a vybojovali si druhý titul v klubovej histórii.


Napísal: 1.BK Michalovce  Sunday, 13. 5. 2018 o 20:32
Upravil:  

Komentáre k článku