• Tlač
  • Email

Čekovský mieri do Jadranskej ligy, zahrá si za farmársky tím Crvenej zvezdy

Publikované Monday, 6. 8. 2018 o 18:17

Slovenský basketbalový reprezentant Michal Čekovský, ktorý posledné štyri roky strávil v NCAA na univerzite Maryland, sa vracia do Srbska. Nie však do Partizanu, kde posôbil v rokoch 2011 až 2013.

Trojročnú zmluvu podpísal 24-ročný center s konkurenčným klubom FMP Belehrad, ktorý je farmárskym tímom Crvenej zvezdy. Čiže ak by rodák z Košíc vo svojom novom mužstve presvedčil, má šancu dostať sa do slávnejšieho klubu. V FMP, ktorý je v Srbsku známy aj ako Železnik, bude mať Čekovský príležitosť zahrať si proti najlepším mužstvám z bývalej Juhoslávie, keďže klub pôsobí v Jadranskej lige. Po skončení sezóny v nadnárodnej lige bude FMP Belehrad pokračovať v srbskej súťaži, kde sa v minulej sezóne prebojoval až do finále. V sérii hranej na tri zápasy prehral s Crvenou zvezdou 0:3.

FMP Belehrad je tím, ktorý je medzi mladými hráčmi nesmierne populárny a mnohým už poslúžil ako odrazový mostík. V sezóne 2016/17 tu napríklad hrával austrálsky krídelník Jonah Bolden, ktorý sa presunul do Maccabi Tel Aviv a toto leto podpísal zmluvu v NBA s Philadelphiou.


zdroj: basket.zoznam.sk

Napísal: 1.BK Michalovce  Monday, 6. 8. 2018 o 18:17
Upravil: 1.BK Michalovce  Monday, 6. 8. 2018 o 18:18

Komentáre k článku