• Tlač
  • Email

Český basketbal dosiahol ďalší vrchol, v Prahe bude európsky šampionát

Publikované Thursday, 18. 7. 2019 o 08:41

Český mužský basketbal prežíva najlepšie obdobie v ére samostatnosti. Po pravidelnej účasti na majstrovstvách Európy sa tím okolo rozohrávača Tomáša Satoranského predstaví na majstrovstvách sveta v Číne, kde okrem iného vyzve aj hviezdami nabitých obhajcov titulu z USA.

K tomu prišli ďalšie pozitívne správy. V Mníchove rozhodli, že v roku 2021 Praha usporiada spolu s ďalšími troma mestami európsky šampionát. Okrem hlavného mesta Česka sa bude hrať aj v mestách v Gruzínsku, Taliansku a Nemecku. Následné play-off sa odohrá v Nemecku. Hrať sa bude v O2 Aréne, kde sa odohrali pred dvoma rokmi majstrovstvá Európy.

Je to skvelá správa pre basketbal, nielen v Českej republike. Ukázalo to, koľko ľudí oceňuje našu spoločnú prácu. Spravili sme dobrú robotu pri organizovaní basketbalových podujatí,“ povedal ČTK tréner reprezentácie Ronen Ginzburg. Hrať by sa malo 2. až 19. septembra o dva roky.

Česi už organizovali pred deviatimi rokmi majstrovstvá sveta žien, na ktorých získala ich reprezentácia nečakané striebro. „Ešte ani nemáme za sebou majstrovstvá sveta a už máme ďalšiu veľkú výzvu,“ hovoril kapitán národného tímu Pavel Pumprla.

FIBA už tretíkrát zvolila model so štyrmi krajinami, ktoré si rozdelia skupiny ME a potom sa v jednej dohrá turnaj. Československo organizovalo európsky šampionát v rokoch 1947 a 1981.

V O2 Aréne sa už v minulosti odohralo Final Four Euroligy a MS basketbalistu do 19 rokov.

zdroj:basket.zoznam.sk

Napísal: 1.BK Michalovce  Thursday, 18. 7. 2019 o 08:41
Upravil:  

Komentáre k článku