• Tlač
  • Email

Skvelý Doležaj odohral jeden z najlepších zápasov v NCAA kariére. Z hry minul jediný pokus

Publikované Tuesday, 19. 11. 2019 o 07:56

Basketbalisti Syracuse predviedli v noci na nedeľu jeden z najlepších ofenzívnych výkonov v NCAA sezóne. Súperovi zo Seattlu nastrieľali 89 bodov a dosiahli presvedčivé víťazstvo.

Domáci mali takmer 60-percentnú streľbu z poľa a darili sa im aj trojky. Jediné, čo ich trochu mohlo mrzieť, boli nepremenené trestné hody (36/24).

Na vysokom triumfe 89:67 mal výrazný podiel aj Marek Doležaj. Slovenský ofenzívny univerzál odohral jeden z najlepších zápasov vo svojej krátkej NCAA kariére.

Proti Seattlu zaznamenal 19 bodov a len o jediný bod zaostal za svojím maximom z minulej sezóny. Vtedy ako nováčik v stretnutí proti Wake Forest nastrieľal 20 bodov.

„Odohrali sme výborný zápas, najmä v útoku. Takmer 90 bodov sme už nedali veľmi dlho. Posúvali sme si loptu, hrali nesebecky. Bol to super tímový výkon,“ pochvaľoval si Doležaj.

Dôležitý člen rotácie

V noci na nedeľu pridal k 19 bodom (streľba z hry 7/8) aj 4 asistencie, 3 získané lopty a 2 doskoky. Experti označili jeho výkon za vysoko komplexný, keďže niekoľko bodov zaznamenal aj z pivotmanskej pozície.

Jeho schopnosť presadiť sa aj spod koša dáva Syracuse výhodu hrať tzv. „small ball“ a tým pádom sú Orange nebezpečnejším tí­mom.

Zámorskí komentátori ocenili aj jeho štyri asistencie. „Zakaždým sa snažím nájsť voľného spoluhráča. Máme strelcov, ktorí vedia premieňať otvorené strely. Každý z nás si užil zápas. Ak hráme tímovo a posúvame si loptu, je to zábava,“ dodal Doležaj.

Kouč Jim Boeheim mal radosť aj z toho, že až piati hráči jeho tímu zaznamenali dvojciferný počet bodov. To sa stalo v minulej sezóne len raz – v šlágri proti Duke.

Doležaj patrí medzi najvyťaženejších hráčov Orange. V troch doterajších dueloch má priemer takmer 34 minút na zápas so štatistikami 10,1 bodu a 5,7 doskoku. Ďalším súperom Syracuse bude vo štvrtok univerzita Cornell.

Zdroj: basket.sk

Napísal: 1.BK Michalovce  Tuesday, 19. 11. 2019 o 07:56
Upravil:  

Komentáre k článku