• Tlač
  • Email

Už druhýkrát nastrieľal v zápase desať trojok, Larkin pokračuje vo svojej sezóne snov

Publikované Monday, 9. 3. 2020 o 20:00

Rozohrávač istanbulského klubu Anadolu Efes Shane Larkin má v súhrnnej štatistickej kategórii Index rating pri svojom mene hodnotu 644. Druhý je Nikola Mirotič (629), ktorý však odohral o tri zápasy viac ako Larkin. Aj to svedčí o tom, akú skvelú sezónu zažíva americký tvorca hry.

Keď sme sa Larkinovi venovali na našom webe naposledy, písal sa január a rodák zo Cincinnati v štáte Ohio sa práve zapísal do dejín Euroligy. Ako prvý totiž získal cenu MVP kola trikrát po sebe. Shane Larkin pomohol Anadolu Efes k výhram nad Barcelonou, Milánom a ASVEL-om. V týchto troch zápasoch zaznamenal postupne Index rating 35, 30 a 45. V aktuálnej sezóne však má na konte ešte jeden vyšší Index rating ako zo spomínaného stretnutia s francúzskym klubom. V 11. kole proti Bayernu Mníchov sa vyšplhal až na hodnotu 53. Aj tomuto zápasu sme sa podrobne venovali, keďže Shane Larkin v ňom vyrovnal euroligový rekord v počte nastrieľaných trojok.

Proti Bavorom to 12-krát skúsil, pričom v desiatich prípadoch bol úspešný. „Naozaj neviem, čo mám v tejto chvíli povedať. Toto bol jeden z tých zápasov, keď na začiatku trafíte pár pokusov a obruč je pre vás zrazu veľká ako oceán,“ povedal po novembrovom súboji s Bayernom. V piatkovom zápase s Olympiakosom (91:79) dokázal Shane Larkin neuveriteľnú vec: druhýkrát v tejto sezóne zaznamenal v zápase desať trojok. „Mal som zranený členok a musel som vynechať niekoľko týždňov. Navyše som v poslednom zápase proti Maccabi Tel Aviv nehral dobre a nepremenil som poslednú strelu. Preto som si povedal, že v tomto zápase už musím byť efektívny. Našťastie mi tam padala jedna strela za druhou,“ skonštatoval Larkin, ktorý prednedávnom prijal turecké občianstvo.

Ako prvý dokázal v Eurolige nastrieľať v jednom zápase desať trojok Andrew Goudelock, ktorý v sezóne 2014/15 hrával za Fenerbahce. Jeho rekord potom vyrovnal v novembri Shane Larkin a teraz ho ešte raz potvrdil. V piatok však chcel viac. „V závere zápasu som išiel na lavičku a spoluhráči ma upozornili, že som zaznamenal už desať trojok. Vedel som, že rekord je desať nastrieľaných trojok, a preto som ho chcel prekonať. Mal som nato šancu, ale rozhodol som sa prihrať Adrienovi Moermanovi. Prihrávku som však pokazil, takže som mohol radšej vystreliť, ale to je v poriadku. Dosiahli sme ďalšie víťazstvo, vďaka ktorému sme opäť bližšie k tomu, aby sme potvrdili prvé miesto v tabuľke. Jediné, na čom záleží, sú víťazstvá a som rád, že teraz hráme ešte lepšie,“ poznamenal Shane Larkin.

O skvelom výkone Shana Larkina rozprával po zápase s Olympiakosom aj tréner Ergin Ataman, ktorý spravil z Anadolu Efes najlepší tím v Eurolige. Istanbulčania majú po 28 kolách bilanciu 24–4 a s veľkou pravdepodobnosťou pôjdu do play-off z prvého miesta. „Shane Larkin odohral vynikajúci zápas, ale to preto, lebo to je vynikajúci basketbalista. V Tel Avive sa vrátil po zranení, ale z jeho strany to nebolo ono. Je však nemožné, aby taký hráč ako Larkin odohral dva zlé zápasy po sebe. Toto, čo predviedol proti Olympiakosu, bolo skrátka fantastické,“ uviedol Ergin Ataman.

ZDROJ: basket.sk

Napísal: 1.BK Michalovce  Monday, 9. 3. 2020 o 20:00
Upravil: 1.BK Michalovce  Monday, 9. 3. 2020 o 20:03

Komentáre k článku