• Tlač
  • Email

Jordan ako nikdy predtým? Blíži sa premiéra dlho očakávaného dokumentu

Publikované Monday, 6. 4. 2020 o 10:06

Michael Jordan je ikonická postava nielen svetového basketbalu, ale aj športu. V najlepších rokoch, keď dominoval s Chicagom Bulls NBA bol ako rock'n'rollová hviezda. Zarábal neskutočné peniaze a k tomu podával nadpozemské výkony.

Najlepší basketbalista histórie uchvátil celý svet. Podmanil si ho nielen basketbalovo, ale aj biznisovo. Značka Jordan s roztiahnutým basketbalistom je znakom prestíže a úspechu. Legendárny MJ dostáva dodnes 5% z každého predaja. O hviezdnej dvadsaťtrojke sa napísalo množstvo článkov, kníh, kde popisovalo nielen jeho parádnu kariéru, ale aj komplikovaný vzťah s otcom, či problémy s gamblingom, ktoré súviseli aj s jeho neutíchajúcou súťaživosťou.

Jordan akokeby ostal fanúšikom dlžný filmové spracovanie svojej kariéry. Od slávneho Space Jamu, kde bojoval s mimozemšťanmi po boku Bugsa Bunnyho, sa toho veľa nenatočilo. Preto sa intenzívne čakalo na novú dokumentárnu sériu, ktorá mala mať pôvodne premiéru počas júnovej finálovej série NBA.


Pandémia koronavírusu však ukončila športové sezóny po celom svete a nikto nevie povedať, či sa profiliga dohrá. Aj z toho dôvodu sa tvorcovia rozhodli posunúť premiéru už na apríl. 19. apríla si budú môcť fanúšikovia pozrieť prvú časť desaťdielnej série s názvom The Last Dance.

Dokument vyrobilo ESPN, ale pozitívne je, že ho môžu sledovať aj slovenskí fanúšikovia. Ak majú doma streamovaciu spoločnosť Netflix. Každý týždeň by mali ísť dve časti po sebe. „Spoločnosť sa musí zaobísť bez živého športu, ale to neznamená, že ľudia nechcú vidieť šport. Chcú tomu uniknúť a užiť si kolektívny zážitok,“ uviedli zástupcovia ESPN.

Dokument sa točí okolo vrcholu Jordanovej kariéry, sezóny 1997/98, kedy oslávil s Chicagom Bulls šiesty titul. Film nedáva hold len najväčšej hviezde, ale aj jeho spoluhráčom Scottiemu Pippenovi s Dennisom Rodmanom a legendárnemu trénerovi Philovi Jacksonovi. „Michael Jordan s Bulss neboli len len superhviezdami, ale globálnym fenoménom,“ povedal režisér Jason Hehir.

Pozitívom je, že päťdesiatsedemročný Jordan sa podieľal na sérii aj ako producent. Fanúšikovia sa preto môžu tešiť na mnoho zaujímavých ľudí, ktorí sa okolo neho v najväčšej ére pohybovali.

„V dokumente je zachytený neskutočný dopad jedného muža na celý tím. Tri roky sme hľadali a pracovali na tom, aby sme ukázali najväčšiu dynastiu v histórii športu. Veríme, že diváci si to užijú podobne, ako sme si užili my výrobu dokumentu,“ dodal Hehir.

ZDROJ: basket.sk

Napísal: 1.BK Michalovce  Monday, 6. 4. 2020 o 10:06
Upravil:  

Komentáre k článku