• Tlač
  • Email

Brodziansky debutoval v Eurocupe. V zápase s Partizanom siahal na double-double

Publikované Thursday, 1. 10. 2020 o 16:42

Chce to čas a veľmi veľa tvrdej práce, ale je to možné. V stredu večer nás o tom presvedčil Vladimír Brodziansky, ktorý sa z neznámeho basketbalistu vypracoval na hráča, ktorý dostal v Eurocupe šancu nastúpiť v základnej zostave po boku Anteho Tomiča.

Pre Vladimíra Brodzianskeho bol stredajší zápas s Partizanom Belehrad premiérový v európskom pohári číslo dva. V úvode to síce bolo z jeho strany trochu rozpačité, ale napokon predviedol veľmi dobrý výkon, ktorým pomohol Badalone k víťazstvu 85:82.

Na začiatku stretnutia je vždy dôležité, aby sa hráč chytil dobrou akciou, ktorá mu zvýši sebavedomie. No a toto sa Brodzianskemu podarilo za stavu 7:0 pre Badalonu, keď sa do koša rútil rozohrávač srbského tímu Codi Miller-McIntyre. Fyzicky zdatný tvorca hry smeroval ku košu z pravej strany, no Brodziansky proti nemu vyskočil a zablokoval jeho pokus.

Na útočnej polovici to slovenský basketbalista skúšal dvakrát. Raz sa ocitol pod košom, kde vyskúšal strelu cez hlavu, teda takzvaným uškom a raz vypálil unáhlene spoza oblúka. Ani jeden z týchto pokusov nespadol do koša. Jeho prvé eurocupové body prišli až po návrate z lavičky v druhej desaťminútovke. Po prihrávke od Paua Ribasa premenil trojkový pokus.

Veľmi dôležité momenty však zaznamenal po zmene strán, keď si Partizan vypracoval najvyššie vedenie v zápase (46:61). Brodziansky prišiel do hry o niečo neskôr, za stavu 49:61. Zhruba dve minúty pred koncom tretej štvrtiny Slovák prvýkrát vyskúšal, ako je to v Eurocupe strieľať trestné hody. Po faule Nikolu Jankoviča išiel na čiaru a v oboch prípadoch bol úspešný.

To však v tretej časti hry nebolo z jeho strany všetko. Na útočnej polovici sa dostal k doskoku a spod koša premenil dvojku. Na konte tak mal 7 bodov. V štvrtej štvrtine pridal ďalšie tri, ktorými donútil trénera Partizanu Vlada Sčepanoviča zobrať si oddychový čas. Belehradčania totiž vyhrávali o desať bodov, ale po dvojke Nenada Dimitrijeviča a trojke Vladimíra Brodzianskeho bolo ich vedenie už len päťbodové (68:73).

Badalona zvíťazila vďaka tomu, že oveľa lepšia zvládla koncovku, v ktorej robili jej hráči správne rozhodnutia. Vladimír Brodziansky strávil pri svojom debute na palubovke 18 minút a 12 sekúnd. No a nebol ďaleko k tomu, aby zaznamenal double-double. K 10 bodom totiž pridal aj 9 doskokov. Svoj prvý zápas zakončil s Index ratingom 16, čo bolo druhé najvyššie číslo v tíme Badalony. Efektívnejší bol už len Pau Ribas (20).

„Hrali sme proti silnému tímu. Partizan hral tvrdo a veľmi dobre. Musím skonštatovať, že ich clony boli úžasné. My sme však v druhom polčase zlepšili obranu týchto situácií a do hry sme dali viac energie. Pred zápasom som povedal, že sme sa dostali do najsilnejšej skupiny v Eurocupe. Každý zápas bude dôležitý, a preto je toto skvelá výhra,“ povedal po zápase tréner Badalony Carles Duran.

Napísal: 1.BK Michalovce  Thursday, 1. 10. 2020 o 16:42
Upravil:  

Komentáre k článku