• Tlač
  • Email

Začína sa Final Four. Kto z kvarteta CSKA, Anadolu Efes, Barcelona a Miláno získa titul?

Publikované Friday, 28. 5. 2021 o 23:08

Konečne je tu víkend, na ktorý čakali všetci fanúšikovia európskeho pohára číslo jeden. Záverečný turnaj Final Four sa koná v Kolíne nad Rýnom, kde sa odohrajú celkovo štyri stretnutia. Prvé dve, v ktorých sa bude bojovať o finálové miestenky, uvidíme už dnes.

No a začneme vynikajúcou basketbalovou bitkou, pretože v prvom semifinále na seba narazia poslední finalisti CSKA Moskva a Anadolu Efes. Tento zápas sa začína o 18.00 h. „Efes má skvelý tím, ktorý predvádza výborný basketbal. Jeho hráči si vedia posúvať loptu a v správny čas vystreliť. Navyše majú v mužstve hneď niekoľkých tvorcov hry,“ povedal na adresu Istanbulčanov kouč CSKA Dimitris Itudis.

Na oboch stranách platí, že súčasní tréneri Dimitris Itudis aj Ergin Ataman budú na lavičkách sedieť aj v nasledujúcej sezóne. Obaja totiž dostali po postupe na záverečný turnaj nové zmluvy, ktoré sú dlhšie a lukratívnejšie. „Proti CSKA to bude nesmierne náročné. Je to mužstvo, v ktorom je viacero hráčov schopných hrať chrbtom ku košu a navyše Moskovčania majú vysokých basketbalistov, ktorí dokážu premieňať pokusy z diaľky,“ uviedol Ataman.

Ako sme už spomenuli, v sezóne 2018/19 sa CSKA Moskva a Anadolu Efes stretli vo finále, v ktorom triumfoval ruský klub 91:83. Od spomínaného duelu sa tieto dva výborné tímy stretli štyrikrát a bilancia je vyrovnaná 2:2. Za zmienku stojí fakt, že súboje v tejto sezóne sa skončili vysokými víťazstvami. V decembri vyhralo CSKA 100:65 a v marci Anadolu Efes 100:70.

V druhom semifinálovom stretnutí, ktoré sa začína o 21.00 h, si zmerajú sily FC Barcelona a Olimpia Miláno. Katalánci majú káder, s ktorým pomýšľajú na celkové prvenstvo, ale najprv budú musieť prejsť cez semifinále. „Proti Milánu sme hrali dvakrát a vyhrali sme, ale teraz musíme na tieto zápasy zabudnúť. Na druhej strane si z nich musíme vziať ponaučenie,“ skonštatoval šéf barcelonskej lavičky Šarunas Jasikevičius.

Pre Milánčanov je to prvé Final Four od sezóny 1991/92. Trojnásobný európsky šampión sa po príchode trénera Ettoreho Messinu vrátil medzi európsku elitu a dnes plánuje skomplikovať Barcelone situáciu. „Nastúpime proti vynikajúcej obrane, ktorá je dobre organizovaná, čo znamená, že v zápase budeme donútení pristúpiť k nepripraveným strelám. Ale to patrí k hre a my si to veľmi dobre uvedomujeme,“ vyjadril sa Ettore Messina.

Jednoznačným ťahákom večerného duelu ju prítomnosť legendárneho Paua Gasola, ktorý sa vrátil do Barcelony, aby sa udržal vo forme a bol schopný pomôcť Španielsku na olympiáde. Veľké osobnosti má vo svojom tíme aj Miláno, ktoré viesť Kyle Hines. Americký pivot má na konte štyri euroligové tituly, ktoré získal s Olympiakosom Pireus a CSKA Moskva.


ZDROJ: basket.sk

Napísal: 1.BK Michalovce  Friday, 28. 5. 2021 o 23:08
Upravil:  

Komentáre k článku