• Tlač
  • Email

Starší žiaci postúpili medzi osem najlepších družstiev na Slovensku

Publikované Monday, 16. 5. 2022 o 08:50

Starší žiaci U15 1.BK Michalovce zvládli cez víkend aj poslednú prekážku a postúpili na záverečný turnaj - Majstrovstvá Slovenska medzi osem najlepších družstiev pre sezónu 2021/22. Po ťažkej sezóne, najmä z pohľadu covidu, technických podmienok pre tréningy a práce s motiváciou hráčov je to výborný výsledok pre klub, odmena za prácu trénerov a ľudí v klube.

V barážovom stretnutí s predposledným družstvom BA Čaňa skupiny Gold potvrdili dobrú formu a vyhrali najprv domáci zápas jasne o 23 bodov. V zápase sa im darili rýchle protiútoky a výborne bránili, keď dovolili súperovi len 35 bodov za zápas. Naopak vôbec sa im nedarili trestné hody, keď ich nepremenili až 14. Nakoniec ale s prehľadom a bojovnosťou zápas zvládli a doviedli do víťazného konca. V odvete, hneď na druhý deň v Čani sa hral zo začiatku vyrovnaný zápas. Postupne sa väčšou aktivitou dostali do vedenia domáci, keď aj pressingom donútili hostí k chybám v rozohrávke. Prvý polčas boli domáci lepším družstvom, keď trestali najmä straty v rozohrávke a vládli aj v doskoku. V druhom polčase Orli zlepšili obranu, dobre prebrali dvojice a posúvali sa čím vypomáhali zo strany od lopty. Kľúčové bolo, že sa Michalovčania  aj za nepriaznivého (prehrávali už o 12 bodov) stavu nevzdali a postupne v tretej štvrtine vyrovnali a nakoniec v štvrtej štvrtine otočili priebeh stretnutia vo svoj prospech. Zaslúžene postupujú do finále. Výborne zahral Paťo Kuliňák, ale všetci chlapci si zaslúžia pochvalu.  

Majstrovstvá Slovenska sa budú konať v Seredi v termíne od 3.-5.6.2022. Podľa systému turnaja sa chlapci stretnú z prvým družstvom skupiny Gold. Následne podľa výsledku v ďalších zápasoch podľa vyžrebovania. Celkovo odohrá každé družstvo tri zápasy.

Naposledy sa družstvo Michaloviec predstavilo na M-SR v kategórii U12 Starší mini žiaci v roku 2019. Bolo to isté družstvo, ktoré sa po troch rokoch prepracovalo opäť medzi elitu. Starší mini žiaci na Majstrovstvách Slovenska U12 na piatom mieste - 1BK Michalovce (1bkmi.sk)

 

1.BK Michalovce – BA Čaňa        58:35 (26:13)

P.Kuliňák, S.Pastornický, M.Marcin, F.Babinčák, R.Paľovčík, M.Uhľár, T.Kovalik, N.Ivančo, J.Hasaralejko, M.Haluška, N.Beca, T.Sabol, L.Sabo, M.Ivaňák, D.Šimon

 

BA Čaňa - 1.BK Michalovce         63:79 (35:29)

P.Kuliňák, S.Pastornický, M.Marcin, F.Babinčák, R.Paľovčík, M.Uhľár, T.Kovalik, N.Ivančo, M.Haluška, N.Beca, L.Sabo, D.Šimon

 

Najbližšie sa Michalovčania predstavia na Majstrovstvách SR v Seredi od 3.-5.6.2022. Ďalšie informácie nájdete www.1bkmi.sk. Kompletné výsledky súťaže môžete sledovať aj na stránke slovakbasket.sk/2021-2022/ v sekcii Výsledky súťaží – 1.ligové súťaže v adresári Starší žiaci U15.

1.BK MICHALOVCE

Napísal: 1.BK Michalovce  Monday, 16. 5. 2022 o 08:50
Upravil: 1.BK Michalovce  Monday, 16. 5. 2022 o 14:03

Komentáre k článku