• Tlač
  • Email

LeBron je voľný len na oko, v NBA sa presúvajú aj hviezdy

Publikované Friday, 3. 7. 2015 o 06:44

Najzaujímavejšia časť mimosezónneho obdobia NBA začne už v dnes v noci, keď sa otvorí voľný trh s hráčmi. Prakticky do neho zapadá aj LeBron James, ktorý nevyužil opciu s Clevelandom pre ďalšiu sezónu, ale všetci vedia, že najlepší basketbalista súčasnosti ostane s Cavaliers. Čaká len na vývoj v tíme a neskôr podpíše dlhodobý kontrakt. V podobnej situácii je tiež hviezda San Antonia Kawhi Leonard, ten je však obmedzeným voľným hráčom a takisto nemá v úmysle opustiť svoj klub. Presne to isté sa dá napísať aj o Timovi Duncanovi. Stále však bude v ponuke množstvo hviezd, ktoré patria medzi najlepších hráčov na svete. Prinášame vám zoznam najzaujímavejších.

Marc Gasol

Jeden z najlepších pivotov súčasnosti je v posledných dvoch sezónach vo vrcholovej forme. Vlani ročník zakončil cenou pre najlepšieho obrancu a tento rok sa dostal do naj päťky ligy. V poslednej sezóne ukázal, že okrem skvelej defenzívy, má aj výbornú a presnú ruku, keď mal priemer takmer 18 bodov na zápas. Gasola by chcelo do tímu množstvo manažérov, New Yorkom Knicks začnúc až počnúc San Antoniom, ktoré ale túži o niečo viac po Aldridgovi. Dá sa však čakať, že Memphis spraví všetko preto, aby mladšieho brata zo slávnej dvojice udržal. Aj samotný Marc preferuje, že by ostal v meste jazzu.

LaMarcuse Aldridge

Skvelý pod košový hráč už oznámil vedeniu Portlandu, že s klubom nepredĺži zmluvu. Jeho rozhodnutie znásobil odchod Francúza Nicolasa Batuma a rozhodnutie Wesleyho Matthewsa, ktorý ešte nevie, či sa do Trail Blazers vráti. Jednotkou na zozname Aldridga je San Antonio, ktoré plánuje podpísať za menej peňazí Tima Duncana s Manum Ginobilim, aby im ostali financie na dlhodobý kontrakt s jednou z najlepších štvoriek v lige. Aldridga by radi videli aj v Los Angeles Lakers, Houstone Rockets či Dallase Mavericks.


Kevin Love

Po úžasnej sezóne v Minnesote, keď patril Love medzi päť najlepších hráčov ligy, zažil ťažký ročník v Clevelande, ktorý mu ukončili zranenia. Napriek tomu skvelý strelec z diaľky a doskakovač uvažuje nad tým, že s Cavaliers predĺži kontrakt. Svedčí o tom aj spoločná fotka s LeBronom Jamesom, s ktorým sa stretol v Los Angeles, kde tiež uvažujú o Loveovi. Do tímu by ho chceli Lakers (aj keď je až ich druhou voľbou za Aldridgom). Pozitívom pre nich je, že Love je rodákom z kalifornskej Santa Monici a chodil na slávnu univerzitu UCLA.

Jimmy Butler

Krídelník Chicaga spravil najväčší pokrok v minulej sezóne. Do jej polovice bol chvíľku v hre o MVP ročníka. K výbornej obrane pridal aj komplexnú ofenzívu. Na trhu je o neho obrovský záujem. Najviac sa spomína Los Angeles Lakers. Výhodou Bulls je, že majú na neho práva. Na druhej strane nie je isté, či mu ponúknu maximálne peniaze, keď už takto vyplácajú Derricka Rosea.

Dwyane Wade

Kedysi najlepší krajný rozohrávač má stále schopnosť dávať tridsať bodov na zápas. Brzdí ho však zdravie. Priemerne za sezónu odohrá len okolo päťdesiat zápasov. Problémom sú tiež požiadavky 33 ročného Wadea, ktorý chce 16 miliónov na rok, pričom požaduje aspoň trojročnú garantovanú zmluvu. Aj napriek tomu sa určite nájde tím, ktorý mu to môže splniť. Tiež sa spomínajú Lakers. Tajným tipom by mohlo byť obnovenie spolupráce Wade – James v Clevelande.

DeAndre Jordan

Nevie hádzať trestné hody, ale ani to mu nebráni k tomu, aby patril k najlepším pivotom NBA. V poslednej sezóne to dokonale ukázal. V doskokoch má v lige minimum konkurencie. Los Angeles Clippers by si ho rado udržalo, ale brzdí to jeho vzťah s Chrisom Paulom. O Jordana sa zaujímajú aj Lakers, New York, Dallas.

Draymond Green

Jeden z hrdinov Golden State Warriors sa vypracoval na skvelého obrancu. Víťazný tím NBA ho mohol využiť v rozhodujúcich zápasoch finále proti Clevelandu na pozícii pivota, pritom má len 201 centimetrov. Pre univerzálnosť je Green veľmi žiadaný. Má výbornú prihrávku, vie vystreliť za tri body a takisto brániť hráčov na viacerých pozíciách. Túžia po ňom najmä v Detroite. Výhodou aj nevýhodou Golden State je, že každú ponuku môžu dorovnať.

Paul Millsapp

Millsapp je jedným zo strojcov fantastickej sezóny Atlanty, ktorá vyhrala Východnú konferenciu v základnej časti a dostala sa do finále konferencie. Môže hrať na pozícii štyri aj tri, keďže má výbornú trojbodovú streľbu. Hawks mu určite ponúknu zmluvu, ale záujemcov je o Millsappa viac.

Goran Dragič

Po skvelej sezóne vo Phoenixe prišiel slabší ročník, ktorého väčšinu odohral Dragič ešte za Suns. Do Miami prichádzal ako veľká posila, ale floridskému tímu nepomohol do play off. Slovinec má veľké ciele, keď by chcel zmluvu vo výške 80 miliónov dolárov na päť rokov. Heat si plánujú šikovného ľaváka udržať, ale ponuky prídu aj od iných klubov.


Reggie Jackson

V Oklahome ho odsúvali na druhú koľaj, ale po prestupe do Detroitu Jackson ukázal, že sa môže prebiť až medzi najlepších rozohrávačov ligy. Nerobili mu problém ani zápasy s triple-double na konte. Je otázne, či v Detroite vsadia na neho, alebo budú počítať s Brandonom Jenningsom, ktorý bol zranený.

Ďalšie zaujímavé mená v ponuke: Rajon Rondo, Brandon Knight, Greg Monroe, Monta Ellis, Wesley Matthews, Brook Lopez, Khris Middleton, Tristan Thompson


zdroj:basket.sk

Napísal: 1.BK Michalovce  Friday, 3. 7. 2015 o 06:44
Upravil:  

Komentáre k článku