• Tlač
  • Email

Starší mini si poradili doma s Košicami

Publikované Tuesday, 19. 1. 2016 o 09:13

Po takmer dvoch mesiacoch odohrali orli svoje ďalšie zápasy, keď sa v nedeľu 17.1. predstavili na domácej palubovke. Podľa vyžrebovania mali v decembri voľno, a tak sa čakalo, ako veľmi im bude chýbať herná prax. V domácom prostredí privítali nováčika z Košíc. Ambiciózny súper zanechal sympatický dojem. Od úvodu sa Michalovčania rozbiehali ťažšie. Viazla súhra a nedokázali skórovať ani z vyložených šancí. Súper výborne bránil a navyše sa  umnou hrou presadzoval aj v útoku. Domáci sa niekoľkokrát zabudli v obrane a súper ľahko skóroval po kombináciách hoď a bež. Orli sa ale postupne osmelili a ukázali aj niekoľko pekných akcií. Obe stretnutia boli viac bojovné a body pribúdali pomaly. Domáci sa nevzdávali a v prvom zápase rozhodli o svojej výhre v poslednej štvrtine.

V druhom zápase začali orli zle, keď prehrávali 0:6 a hostia si udržiavali mierny náskok. Orlom sa podarilo do prestávky vyrovnať. V druhom polčase boli o niečo lepší hostia. No v poslednej štvrtine a dramatickom závere, keď sa v posledných dvoch minútach skóre menilo na oboch stranách, sa šťastie priklonilo na stranu domácich a tesne vyhrali. V domácom družstve nastúpili aj hráči, ktorí postupne získavajú herné skúsenosti. Výsledok v skóre ovplyvnila aj streľba trestných hodov, keď domáci v prvom zápase nepremenili 3 a v druhom dokonca 19 pokusov. 

1.BK Michalovce – KB Rim Basket Košice 31 : 19  (9:6)

1.BK Michalovce – KB Rim Basket Košice  24 : 21 (10:10)

Zostava 1.BK Michalovce: Bujdoš A., Bujdoš D., Ivančo S., Demko M., Hakala P., Serenčko S., Jasovský M., Tertinský D., Mattina M., Koščák M., Kokoš R. Mészáros Ľ.,

1.BK Michalovce

Napísal: 1.BK Michalovce  Tuesday, 19. 1. 2016 o 09:13
Upravil: 1.BK Michalovce  Wednesday, 20. 1. 2016 o 12:21

Komentáre k článku