• Tlač
  • Email

Predstavili sme Baby basketbal deťom na IX.MŠ

Publikované Tuesday, 22. 11. 2016 o 10:21

Basketbalový klub 1.BK Michalovce pokračuje v podpore pohybovej aktivity detí i pre zvýšenie popularizáciu basketbalu. Tentoraz predstavil podujatie Baby basketbal deťom IX.MŠ na ul. J. A. Komenského 2. Deti si osvojili pojem basketbal i základnú terminológiu ako dribling, prihrávka, streľba na basketbalový kôš. Následne si v praktickej časti vyskúšali základné basketbalové zručnosti naživo. Táto forma sa osvedčila a deťom sa pohyb aj basketbalová lopta páčila. Podujatie už prebehlo v minulom roku aj na ďalších materských a základných školách. Tento rok je podujatie aj v rámci projektu Vy rozhodujete my pomáhame – Nadácie Tesco v rámci ktorého bolo materskej škole darovaný mini basketbalový kôš aj lopty.

Projekt bude postupne pokračovať a predstaví akciu aj v ďalších materských školách. Detský basketbal ponúka pravidelnou realizáciou pohybových činností možnosť nadobudnúť trvalý pozitívny vzťah k pohybovým aktivitám a športovaniu. Video reportáž z podujatia prinesie vo svojom spravodajstve v sekcii šport už od 22.11. aj televízia TV Mistral -  www.tvmistral.sk. Fotogalériu z akcie môžete nájsť na www.1bkmi.sk , na facebookových stránkach 1.BK Michalovce.  

V prípade záujmu môžu rodičia prihlásiť svoje deti aj do basketbalového krúžku. Krúžok bude zameraný na rozvoj všestranných pohybových schopností a vytváranie pozitívneho vzťahu k športovaniu. Krúžok bude prebiehať každý pondelok od 18:00 – 19:00 v telocvični 6.ZŠ (ZŠ Okružná). Bližšie informácie na 1.bkmi@centrum.sk resp. 0949 911 979. Určené pre deti od ročníka narodenia 2009, 2010.

 

1.BK Michalovce

Napísal: 1.BK Michalovce  Tuesday, 22. 11. 2016 o 10:21
Upravil:  

Komentáre k článku