• Tlač
  • Email

VIDEO Slováci zasiahli do veľkého zápasu. Doležaj predčil Čekovského

Publikované Thursday, 30. 11. 2017 o 06:49

V noci z pondelka na utorok sa hral sledovaný duel medzi univerzitami Syracuse a Maryland. Obe školy patria v basketbale medzi najlepšie v USA.

Slovenských basketbalových fanúšikov môže tešiť, že v napínavom stretnutí bola aj výrazná slovenská stopa. V základnej zostave hosťujúceho tímu nastúpil Michal Čekovský, ale z víťazstva 72:70 aj lepšieho výkonu sa mohol tešiť domáci Marek Doležaj.

206 centimetrové krídlo patrilo ku kľúčovým hráčom zostavy trénera Jima Boeheima. Pred zrakmi rodičov, ktorí sledovali duel spolu s dvadsaťtisícovým davom nastrieľal Doležaj 10 bodov pri streľbe 5/4, doskočil 7 lôpt a pripísal si jeden zisk.

„Marek znova skvele doskakoval a bojoval o každú loptu. K tomu pridal dobrú streľbu. Preto dostal priestor na tridsať minút,“ chválil mladíka tréner Boeheim.

VIDEO Oliver Tot rozhodol v NCAA zápas fantastickou strelou od polovice


Doležaja znova chválili aj fanúšikovia

Čekovský dal dva body, doskočil štyri lopty a odohral pätnásť minút oproti tridsiatim Doležaja.

Bývalú oporu Karlovky znova chválili na sociálnych sieťach fanúšikovia, keď vyzdvihli jeho neutíchajúcu bojovnosť pri doskokoch a bojoch o loptu. Devätnásťročný univerzál bol opäť platný pri zónovej obrane svojho tímu a v záverečných sekundách predviedol kľúčový doskok, ktorým pre tím uchránil tesný náskok. V dueli ukázal, že sa nebojí aj urastenejších a svalnatejších protivníkov, keď sa viackrát snažil zblokovať pokusy hosťujúceho Bruna Fernanda, ktorý mal nad ním v kilogramoch jasnú prevahu.

Bol najmladším MVP v NBA, psychicky vyhorel a teraz rozmýšľa o konci v 29

Čekovský sa vracia po vážnom zranení

Syracuse pokračujú vo výbornom vstupe do sezóny, keď vyhrali aj šiesty zápas.

Maryland upravil svoju bilanciu na 6/2. Pre Čekovského je sezóna zložitejšia aj z toho hľadiska, že sa vracia po vážnom zranení členka. Vo svojom tíme hrá klasického centra a v súboji so Syracuse dostal minimum prihrávok od spoluhráčov. „Čeko hráva menej, lebo sa vracia po zranení. Musíme na to dávať pozor,“ vravel na adresu slovenského basketbalistu tréner Turgeon.

V sezóne zatiaľ nastupuje priemerne 15 minút na zápas. Najlepšie mu vyšiel duel proti San Bonaventure, keď pri prehre 61:63 zaznamenal 9 bodov, 4 doskoky a 2 bloky za pätnásť minút na palubovke.


zdroj: http://basket.zoznam.sk

Napísal: 1.BK Michalovce  Thursday, 30. 11. 2017 o 06:49
Upravil: 1.BK Michalovce  Thursday, 30. 11. 2017 o 06:51

Komentáre k článku