• Tlač
  • Email

Baby basketbal v Michalovciach vstupuje do ďalšieho ročníka

Publikované Wednesday, 7. 2. 2018 o 23:10

Úvodným podujatím začal v tomto roku prebiehať projekt Baby Basketbal v Michalovciach. Tréneri  basketbalového klubu 1.BK Michalovce v rámci tejto aktivity predstavia baby basketbal na viacerých materských školách v našom meste. Novinkou bude, že sa s rozšíreným konceptom ukážeme aj medzi prvákmi minimálne na jednej základnej škole v Michalovciach. Projekt organizujeme pre zvýšenie pohybovej aktivity detí a popularizáciu basketbalu. Tentokrát v stredu 7.2.2018 oboznámili  tréneri deti s basketbalom na XIII.MŠ na ul. Okružnej. Deti si osvojili pojem basketbal i základnú terminológiu. Následne si v praktickej časti vyskúšali základné basketbalové zručnosti ako dribling i streľbu s loptou č.3 pre baby basketbal. Že sa deťom aktivita páčila sa môžete presvedčiť aj na priložených fotkách.

Vzhľadom k počasiu a skorému termínu prebiehala praktická časť v telocvični danej materskej školy. Skorší termín aktivity bol zámerný nakoľko už od ďalšieho týždňa bude po dohode s vedením MŠ každý týždeň v stredu pod vedením trénerov 1.BK Michalovce prebiehať v škôlke krátky 45 minútový basketbalový tréning pre deti v predškolskom veku.

Po minuloročných skúsenostiach sa aj tentoraz deťom pohyb aj basketbalová lopta páčila. Detský basketbal ponúka pravidelnou realizáciou pohybových činností možnosť nadobudnúť trvalý pozitívny vzťah k pohybovým aktivitám a športovaniu. 

Pre ďalšie informácie nás môžete kontaktovať na 1.bkmi@centrum.sk resp. 0948 911 979.

Napísal: 1.BK Michalovce  Wednesday, 7. 2. 2018 o 23:10
Upravil: 1.BK Michalovce  Wednesday, 7. 2. 2018 o 23:47

Komentáre k článku