• Tlač
  • Email

Po napínavom priebehu pohár pre KB Košice

Publikované Saturday, 17. 2. 2018 o 22:49

V Angels aréne sa dnes od 18:00 hralo finále slovenského pohára mužov v ktorom sa stretli BK Inter Bratislava a KB Košice. Košičania dokázali obhájiť minuloročné víťazstvo, s Interom si poradili na domácej palubovke 81:89.

Úvod zápasu bol rozháraný, keď Býci nevedeli trafiť do koša a Inter si budoval malý náskok. Potom prišli trojky zo strany Košíc, hlavne od Mariča, a priebeh zápasu sa vyrovnal. Po chaose s časomierou v závere prvej štvrtiny tá nakoniec skončila 18:20 pre KB. V druhej časti hry sme naďalej videli vyrovnaný priebeh, už na štyri fauly sa dostali Nuhanovič s Djordjevičom a ako sa blížila veľká prestávka, začalo sa viac dariť Košičanom, do ďalšieho polčasu si nakoniec brali vedenie 37:44.


Druhá polovica zápasu začala trojbodovou akciou Fletchera a Býci viedli o 10 bodov, rozhodcovia potom dvakrát zapískali Interistom kroky, nejaký ten faul a náskok opäť podrástol. V tejto perióde získali štvrtý faul Rančík a Fletcher so Svetozarom Stamenkovičom, Djordjevič a Nuhanovič sa dokonca vyfaulovali. Do poslednej časti hry sa šlo za stavu 60:65. Záverečná časť hry priniesla napínavé chvíle, Košičanov ťahal hlavne Pedja Stamenkovič, ktorý v štvrtej štvrtine nastrieľal 10 bodov a celkovo pridal 10 asistencií, no fauly na konto býkov pribúdali, vyfauloval sa im druhý Stamenkovič a Sedmák sa dostal do ohrozenia so štyrmi faulami. Obom tímom padli nejaké trojkové strely a necelé dve minúty pred koncom to bolo len o 5 bodov pre Košice, no zápas nakoniec vyhrali 81:89.


BK Inter Bratislava – KB Košice 81:89 (18:20, 19:24, 23:21, 21:24)
Bratislava: Matovič (13 doskokov) a Vlahovič po 17, Rančík 15 (10 doskokov), Barač 11, Kozlík 8, Bulatovič 7, Mrviš 4, Nuhanovič 0, tréner: Oliver Vidin.
Košice: Svetozar Stamenkovič 20 (10 doskokov, 6 ziskov, 3 asistencie), Marič 19 (trojky 5/8), Körner 14, Pedja Stamenkovič 13 (10 asistencií), Sedmák 12, Fletcher 8, Baldovský 3, Djordjevič a Židzik 0, tréner:Miljan Čurovič.
TH: 26/32 – 20/28, trojky: 5/22 – 13/28, fauly: 25 – 27, rozhodovali: Zdenko Tomašovič, Marek Kukelčík, Anton Šarišský.

Hlasy po zápase (zdroj TASR):

Miljan Čurovič, tréner Košíc: „Stále je to veľmi čerstvé. Je to fantastický pocit. Ďakujeme fanúšikov, že nás podporili tak, ako nikdy doteraz. Mali sme obrovskú podporu od nášho prezidenta, ktorý nám dodával energiu, preto ten pohár venujem jemu. On je náš najväčší fanúšik. My sme sa zomkli, myslím si, že sme hrali lepšie počas celého zápasu. Trochu sme to potom zdramatizovali, ale proti družstvu, akým je Inter, by nás to vôbec nemalo mrzieť. Som rád, že sme v rozhodujúcich chvíľach udržali pevné nervy a myslím si, že zaslúžene vyhrali.“

Igor Marič, hráč Košíc: „Je to najlepší pocit na svete. Od začiatku to bol veľmi ťažký zápas, bolo tam aj trochu nervozity. Inter bol veľmi dobrým súperom. Bolo to fyzicky aj psychicky náročné. Mali sme užšiu rotáciu, rýchlo totiž získal niekoľko faulov Vladimir Djordjevič, plus Radenko Pilčevič bol zranený. Bojovali sme a na konci sme ukázali aj charakter. Myslím si, že to bol aj pre fanúšikov zaujímavý zápas. Môžeme byť veľmi spokojní.“

Oliver Vidin, tréner Interu: „Bol to tvrdý súboj dvoch dobrých mužstiev. Celá prvá štvrtina bola o doťahovaní jedného alebo druhého družstva. Začali sme striedať, niektoré veci nám nevyšli v útoku, zahodili sme otvorené strely a na druhej strane, dovolili sme Košiciam ľahké koše z protiútoku, čo by sme nemali robiť. Druhý polčas sme začali zle, bez koncentrácie. Potom sme sa trochu prebrali, dotiahli sme Košice na štyri body, ale to nestačilo. V kľúčových momentoch, keď bolo treba, sme zahodili šestky a tiež sme nepremenili otvorené trojky. Treba pogratulovať Košiciam, určite zaslúžené víťazstvo. Boli v tomto zápase lepším tímom.“

Nemanja Barač, hráč Interu: „Bol to náročný a ťažký zápas, ale Košice boli lepším tímom ako my, preto aj vyhrali.“


zdroj: http://basket.zoznam.sk

Napísal: 1.BK Michalovce  Saturday, 17. 2. 2018 o 22:49
Upravil:  

Komentáre k článku