• Tlač
  • Email

Golden State rozstrieľalo Cleveland a oslavuje tretí titul za štyri roky

Publikované Sunday, 10. 6. 2018 o 12:15

Basketbalisti Golden State Warriors sa zaradili medzi najlepšie tímy histórie NBA. Tím z Oaklandu zakončil finále proti Clevelandu presvedčivým víťazstvom 108:85 a ovládol finálovú sériu 4:0 na zápasy.

Zverenci trénera Steva Kerra začali sústredene od prvých minút, keď si vytvorili dvojciferný náskok, hráči Cavaliers sa dotiahli, ale Golden State znova a znova útočilo až napokon zlomilo odpor Cavaliers už na konci tretej štvrtiny. Lídrom Warriors bol skvelý Stephen Curry, ktorý sa otriasol po nevydarenom treťom stretnutí série. Rozohrávač nastrieľal 37 bodov, keď trafil 7 trojok, pridal 6 doskokov a 4 asistencie. Kevin Durant si pripísal triple-double za 20 bodov, 12 doskokov a 11 asistencií. Výborne hral aj Andre Iguodala, ktorý premenil tri trojbodové pokusy a pridal 11 bodov.

Zo strany domáceho tímu im konkuroval len LeBron James s 23 bodmi, 7 doskokmi a 8 asistenciami.

Zaradili sa medzi najlepšie tímy histórie

Golden State ovládlo proti Clevelandu tretiu finálovú sériu za štyri roky a zaradilo sa medzi najlepšie tímy histórie NBA. Warriors získali tretí titul, obhájili vlaňajšie prvenstvo. Vytvorili skvelú dynastiu, ktorá bola blízko štyrom triumfom za sebou. V roku 2016 vyhrávali 3:1 na zápasy, ale prehrali 3:4.

Prešli sme si ťažkou sezónou. Museli sme tomu obetovať mnoho. Boli sme zranení, problémy mal tréner Kerr, ale dostali sme sa z toho. Sústredili sme sa počas celého zápasu, nechceli sme už dopustiť to, aby sme jasne prehrali vo štvrtom stretnutí ako vlani. Sám som sa snažil mať na palubovke zábavu a pomôcť tímu k poslednému kroku,“ povedal v pozápasovom rozhovore Curry, ktorý odohral skvelé finále aj napriek tomu, že bol na začiatku play-off zranení. „Nezlomilo ma to. Som rád, že sme vydržali a znova oslavujeme titul. Je to špeciálne privilégium vyhrať trikrát NBA.“

MVP obhájil Kevin Durant

Cenu pre MVP finále obhájil Kevin Durant, podarilo sa mu to len ako šiestemu hráčovi v histórii. „Bola to náročná cesta, ale v Golden State mám skvelých spoluhráčov. Som šťastný, že som členom tohto tímu a pomohol som mu obhájiť titul.“

LeBron James odohral neuveriteľné deviate finále. V play-off nastrieľal 748 bodov, viac sa podarilo v histórii len Michaelovi Jordanovi (759), ale na skvelých Warriors to nestačilo. James prehral svoje šieste finále v kariére.

„Toto bol najťažší ročník pri ceste za titulom. Mám okolo seba skvelý tím, kde hrá jeden za druhého,“ vravel tréner Golden State Steve Kerr.

Cleveland prehral osem z deviatich zápasov

Clevelandu sa nepodarilo vyhrať nad Golden State ani jeden zápas. Za dve sezóny prehral vo finále osem z deviatich stretnutí. „Bolo to ťažké. Mali sme mnoho nových hráčov, ktorí si mohli vyskúšať, čo to je hrať finále a spraviť ďalší krok v ich kariérach. Napriek tomu, že sme prehrali 0:4 na zápasy, som na tento tím hrdý ako bojoval a čo v tejto sezóne dokázal. Hráči mohli vidieť, aké to je hrať s najlepším basketbalistom sveta. LeBron James odohral znova fantastické play-off. Skvele bojoval, ale niekedy sa musíte skloniť pred umením súpera. Dúfam, že LeBron ostane v Clevelande,“ hovoril tréner Cavaliers Tyronne Lue.

Finále play-off NBA – pondelok (hralo sa na štyri víťazstvá):

Cleveland Cavaliers – Golden State Warriors 85:108 (25:34, 27:27, 13:25, 20:22)
Cavaliers: L. James 23, Love 13, J. Smith 10, T. Thompson 6, Hill 3 (Hood 10, Nance 7, Jeff Green 5, Žižič 4, Osman a Korver po 2, Calderón 0).
Warriors: Stephen Curry 37 (7 trojok),Durant 20 (12 doskokov, 10 asistencií), K. Thompson 10, Draymond Green 9, McGee 6 (Iguodala 11, Bell 4, Young 3, West, Looney, Pachulia a Livingston po 2, McCaw 0).
TH: 25/17 – 16/16, fauly: 22 – 24, trojky: 8 – 14, 20 562 divákov.



zdroj: basket.zoznam.sk


Napísal: 1.BK Michalovce  Sunday, 10. 6. 2018 o 12:15
Upravil:  

Komentáre k článku