• Tlač
  • Email

Brodziansky zabojuje o NBA v letnej lige v drese Clevelandu

Publikované Thursday, 5. 7. 2018 o 19:54

Vladimír Brodziansky sa o niečo bližšie priblížil k vysnívanej NBA. V letnej lige tzv. summer league zabojuje vo Vegas v drese Clevelandu Cavaliers o to, aby presvedčil vedenie tímu o zmluvu.

Šikovný pivot ukončil v tejto sezóne štvorročné pôsobenie na TCU univerzite v Texase. Škole pomohol po dvadsiatich rokch postúpiť do hlavného turnaja NCAA. V sezóne mal priemer 15,2 bodov, 5,1 doskokov a 1,6 blokov na zápas. Vybrali ho medzi najlepších pivotov súťaže a zahral si aj v zápase hviezd hráčov, ktorí končili štúdium.

Komentár: Golden State majú šancu na najsilnejší tím v histórii NBA

Jeho výkony vzbudili pozornosť medzi skautami, keď sa dostal na work outy hráčov pred draftom NBA. V ňom si prievidzského rodáka nikto nevybral, ale pozvali ho do letnej ligy, kde začne v drese Clevelandu v piatok.

Som veľmi vďačný organizácii Cleveland Cavaliers za šancu v Summer League v ich drese, je to pre mňa obrovská pocta. Nesmierne si vážim túto jedinečnú šancu. Budem sa snažiť vydať zo seba to najlepšie a využiť túto nesmierne cennú skúsenosť čo najlepšie, aj pre môj ďalší basketbalový a osobnostný rast," povedal Brodziansky pre slovakbasket.sk.

Najväčšími hviezdami tímu by mali byť na letnej lige členovia kádru Cavaliers Turek Cedi Osman a Chorvát Ante Žizič.

Vlado úputal na seba pozornosť v posledných dvoch sezónach pod vedením Jamieho Dixona. Predvádzal výborné výkony a pomohol TCU k najúspešnej sezóne za dve dekády. Nominovali ho aj na cenu Kareema Abdula-Jabbara, čo potvrdilo Vladov talent a chuť pracovať. Dostal sa na oči skautov a následné work-outy a pre-draft kempy mu zaistili postup na Summe League v Las Vegas,“ povedal basket.sk Kamil Řerábek z agentúry Octagon, ktorá Brodzianskeho zastupuje.

Dvadsaťštyriročný basketbalista už trénoval s Houstonom Rockets a Los Angeles Lakers. V letnej lige si v minulosti zahralo viacero našich basketbalistov. Do NBA to dotiahol len Richard Petruška. Vo Vegas sa však predstavili aj naturalizovaný Kyle Kuric, Martin Rančík či Richard Leško, ktorému ušlo v minulosti len o kúsok miesto v Chicagu Bulls.

„Je skvelé, že sa Vladovi podarilo dostať na súpisku tímu finalistu NBA pre letnú ligu. Rád by som podotkol, že popri tvrdých tréningoch si stihol Brodziansky dokončiť štúdium, keď patril na škole medzi akademickú elitu,“ dodal Řerábek.

V letnej lige si zahrajú aj ďalší dvaja Brodzianskeho spoluhráči. Kenrich Williams za Denver a Garlon Green za New Orleans.



zdroj: basket.zoznam.sk

Napísal: 1.BK Michalovce  Thursday, 5. 7. 2018 o 19:54
Upravil:  

Komentáre k článku