• Tlač
  • Email

Brodziansky bude hrať v silnej španielskej lige

Publikované Monday, 30. 7. 2018 o 13:58

Vladimír Brodziansky sa pokúšal po kariére v NCAA o prienik do NBA. Zahral si aj v letnej lige v drese Clevelandu, ale do profiligy sa neprebojoval.

Svoj záujem nasmeroval do španielskej ligy, ktorú považujú za druhú najlepšiu národnú súťaž po NBA.

„O Španielsku sa hovorí, že to je druhá najlepšia liga po NBA. Bol by to veľký úspech, keby sa mi tam podarilo dostať,“ povedal nám prievidzský rodák v minulotýždňovom rozhovore.

Spojenie s prestížnou ACB ligou vyšlo pozitívne. Brodziansky smeruje k podpisu s klubom Obradoiro CAB. Informoval o tom na twitteri španielsky agent Lucas de Chema.

V Barcelone mu ukázali dvere, fínsky ostrostrelec bude pokračovať v Bayerne Mníchov

„Obradoiro podpíše zmluvu so slovenským pivotom Vladimírom Brodzianskym, ktorý hrával v NCAA za univerzitu TCU a predstavil sa v letnej lige NBA v drese Clevelandu,“ napísal de Chema.

Španielsky klub pôsobí v meste Santiago de Compostela v Galícii. V minulej sezóne skončil na dvanástom mieste, keď vyhral 14 z 34 zápasov. Posledných sedem sezón sa udržal v najvyššej španielskej súťaži. Pred troma rokmi hral aj vo štvrťfinále play-off, kde vypadol so slávnym Realom Madrid.

Zo slovenských basketbalistov hrával naposledy v Španielsku Martin Rančík. V krajine pôsobí aj naturalizovaný Kyle Kuric, ktorý sa v tejto sezóne do ACB vrátil, keď sa upísal katalánskemu veľkoklubu z Barcelony.

Napísal: 1.BK Michalovce  Monday, 30. 7. 2018 o 13:58
Upravil:  

Komentáre k článku