• Tlač
  • Email

Mário Ihring bude pokračovať v kariére v Osijeku

Publikované Saturday, 11. 8. 2018 o 10:47

Slovenský reprezentant Mário Ihring podpísal ročnú zmluvu s Osijekom. Chorvátsky klub o tom informoval na svojej klubovej stránke.

Rón: Na ligovú dvadsiatku po vzore hokeja nemáme kvantitu ani kvalitu

Dvadsaťročný rozohrávač si tak vyskúša v kariére už štvrtú ligovú súťaž. V minulej sezóne hrával za talianske Capo d´Orlando a ročník dohrával vo Wloclawku, v ktorého drese vyhral poľský titul. Predtým pôsobil v Prievidzi.

KK Vrijednosnice Osijek hráva v chorvátskej lige len od roku 2014, kedy sa presťahoval z Dardy. V poslednej sezóne skončil vo štvrťfinále play-off. Klub si zahral aj Alpsko-Adriatický pohár, z ktorého nepostúpil zo skupiny.

Sme šťastní, že sa nám podarilo do klubu priniesť talentovaného rozohrávača. Veríme, že tréner Vladimir Krstič mu pomôže v napredovaní v kariére,“ napísali na stránke Osijeku.

„Chcel by som ostať v zahraničí. To je prioritou. Na Slovensku sme sa rozprávali len o tom, keby hrali kluby európske súťaže, čo nevyzerá priaznivo. Myslel som si, že niečo bude aj tu. Škoda. Čo sa týka talianskeho Capo d´Orlanda, tak zostupom do druhej ligy zanikol môj kontrakt s klubom," hovoril nám mladý reprezentant ešte v júli.

Ihringovo rozhodnutie kvituje reprezentačný tréner Ivan Rudež. „Mário spravil dobrý krok. Je to najlepšie, čo sa mu mohlo v tejto chvíli stať. Tréner Krstič mu dá v Osijeku veľký priestor, čo je najdôležitejšie. Po sezóne, ktorú presedel na lavičke náhradníkov, potrebuje v prvom rade hrávať. Sám chápe, že ak sa chce vypracovať na prvého rozohrávača v zahraničnom klube, musí hrávať aspoň tridsať minút. Tento priestor by mal v chorvátskom klube dostať. Mário musí byť v tíme zodpovedný za výsledok, aby zvládal ťažké situácie a nehrával ich len v reprezentácii," povedal Rudež.



zdroj:basket.zoznam.sk

Napísal: 1.BK Michalovce  Saturday, 11. 8. 2018 o 10:47
Upravil:  

Komentáre k článku