• Tlač
  • Email

Handlová hlási veľkú posilu, do klubu prichádza reprezentant Čekovský

Publikované Monday, 10. 9. 2018 o 06:53

V Handlovej neskončili so zaujímavým posilňovaním kádra. V uplynulých dňoch síce museli riešiť náhradu rozohrávača, keď Nemec Andrej Mangold nečakane ukončil kariéru ešte predtým ako do klubu dorazil. Vedenie ho nahradilo Američanom Fabyonom Harrisom, ktorý prichádza do baníckeho mesta z tretej najvyššej francúzskej ligy.

Trénerovi Petrovi Tordovi sa spolu s manažérom klubu Ivanom Kartáčom podarilo posilniť aj na slovenskej strane, keď do tímu prichádza Michal Čekovský. Reprezentačný pivot mal pôvodne pokračovať v kariére v FMP Belehrad, kde sa dohodol na trojročnom kontrakte. Ten však klub rozviazal, čo využili v Handlovej.

Mladý pivot si tak nezahrá v kvalitnej Adriatickej lige, kvalitu bude musieť preukázať v slovenskej súťaži. Rodák z Košíc pôsobil v predchádzajúcom období na prestížnej univerzite Maryland.

Minulú nedeľu mi napísal Mišo správu, že končí v Belehrade. Nasledoval rozhovor, kde sme si povedali čo a prečo. Práve sme cestovali na sústredenie do Rakúska, kde sme mali v pláne prebrať podkošovú situáciu v tíme. Mali sme vyhliadnutých dvoch legionárov, o to som radšej, že sa nám napokon podarilo posilniť ďalším Slovákom. Miša poznám, viem aký je hráč. Pracovali sme spolu ešte v mládeži v Považskej Bystrici a takisto aj v reprezentácii,“ povedal nám tréner Torda.

Čekovský rozviazal zmluvu v FMP a dnes podpísal nový kontrakt v Handlovej. V klube od neho očakávajú, že bude jedným z lídrov zostavy. „Mišo to má v hlave usporiadané. Vie čo chce. Myslím si, že rovnako ako zapadol do tímu po návrate z Ameriky Jakub Petráš, tak sa to podarí Čekovskému. O to viac, že Jakub nemal v NCAA takú minutáž ako on. Nebude mať problém sa adaptovať. Budeme rozvíjať aj stránky, ktoré mu v Amerike zadupávali. Myslím si, že môže byť zaujímavým hráčom pre ligu aj reprezentáciu,“ dodal kouč baníckeho klubu.

Pre Handlovú môže trošku nastať problém, že obaja mladí basketbalisti zväčša nastupujú na pozícii päť. „Rozprávali sme sa o tom. Mišo môže hrať aj na štvorke. Nehovorím, že 25 minút, ale v úsekoch zápasoch môže, lebo má strelu. Variabilný je aj Lukáš Hoferica,“ vravel Peter Torda.

Banícky klub na teraz skončil s posilňovaním kádra. Ostáva mu otvorené ešte jedno legionárske miesto, ktoré možno doplní počas sezóny.



zdroj:basket.zoznam.sk

Napísal: 1.BK Michalovce  Monday, 10. 9. 2018 o 06:53
Upravil:  

Komentáre k článku