• Tlač
  • Email

Kto ovládne NBA? Pozrite si Power Ranking podľa Basket.sk

Publikované Wednesday, 17. 10. 2018 o 08:48
Konečne. Štvormesačné čakanie na najlepší basketbal na planéte sa skončilo. Dnes v noci sa začne ďalší ročník zámorskej NBA – už 73. v poradí. Klasické predsezónne preview sme nahradili našim rebríčkom kvality. Pozrite si Power Ranking NBA podľa Basket.sk.

1. GOLDEN STATE WARRIORS

Hlavný favorit je jasný. Nesúhlasiť môže len niekto, kto žil uplynulé štyri roky na Kamčatke a vôbec nesledoval dianie v NBA.

Mužstvo z Oaklandu ešte viac posilnilo to, čo je fenoménom predchádzajúcich sezón – tzv. „supertím“. K štvorici Curry, Durant, Green, Thompson (a k super kvalitnej lavičke) prišiel Cousins.

Ak títo piati budú nastupovať spolu v základe (Green má problémy s kolenom), pôjde zrejme o najlepšiu základnú zostavu za posledné desaťročia.

Motto novej sezóny NBA je teda jasné – Warriors vs. zvyšok ligy.

2. HOUSTON ROCKETS

Texas počas leta síce opustili Trevor Ariza a Luc Mbah a Moute, ale prišli aj posily. Carmelo Anthony má najlepšie roky v kariére za sebou, ale ak sa prispôsobí novej pozícii v tíme (mal by začať na lavičke), môže byť veľmi zaujímavou akvizíciou.

S koučom Mikom D'Antonim mali nezhody v New Yorku, ale to v Houstone zrejme nehrozí.

Anthony už nebude pod tlakom v pozícii lídra – tú v tíme zastávajú najmä James Harden s Chrisom Paulom – a môže tak vhodne zapadnúť do ofenzívneho systému Rockets.

3. BOSTON CELTICS

Mužstvo s najlepším trénerom a najväčším talentom by malo kraľovať vo Východnej konferencii.

K tímu, ktorý trápil Cleveland v konferenčnom finále, pribudli uzdravení Kyrie Irving a Gordon Hayward. A to hovorí o sile a potenciáli Celtics všetko.

Ak Boston zostane zdravý a nestane sa nič nečakané – napríklad, že Kawhi Leonard bude dosahovať ofenzívne štatistiky a lá LeBron James – tak potom by Celtics nemali vo finále chýbať.

4. TORONTO RAPTORS

Tím s piatou najlepšou defenzívou v lige stratil hráča, ktorý mu v tejto štatististike škodil (DeMar DeRozan) a naopak získal niekoho (Kawhi Leonard), s kým sa obrana ešte vylepší.

Defenzívu budú mať v Kanade elitnú. Otázne je, kto sa bude starať o body.

5. UTAH JAZZ

Základom kvalitného útoku je dobrá obrana a to vedia aj v Utahu. O body sa postará vychádzajúca superstar Donovan Mitchell, ktoré súboje s Benom Simmonsom budú aj tento rok patriť medzi ozdoby súťaže.

V Salt Lake City majú výborne poskladaný tím, ktorý môže potrápiť velikánov Západu – Golden State i Houston.

6. PHILADELPHIA 76ERS

Množstvo plné talentu majú aj vo Philadelphii. Ben Simmons a Joel Embiid patria medzi najlepších mladých hráčov v súťaži.

Ak sa k nim pridá Markelle Fultz, ktorý kvôli zraneniam zatiaľ nemohol naplno ukázať, prečo bol v roku 2017 draftovou jednotkou, Sixers sa definitívne zaradia medzi elitu.

7. DENVER NUGGETS

Kto potrebuje defenzívu?

Nikola Jokič šéfuje najzábavnejšiemu útoku v lige, ktorý baví fanúšikov aj mimo Pepsi Center. Mladíci Jamal Murray, Gary Harris a Trey Lyles sa chystajú zobrať súťaž útokom.

Skúsenosti by mal zabezpečiť Paul Millsap, ktorý však musí zostať bez zranení.

8. INDIANA PACERS

Pacers – a najmä výkony Victora Oladipa – patrili v uplynulej sezóne medzi najväčšie pozitíva v lige.

Klub z Indianapolisu v lete angažoval zaujímavú trojicu Tyreke Evans, Kyle O'Quinn, Doug McDermott, na drafte pridal Aarona Holidaya.

Dôležitým faktorom prípadnému úspechu Pacers bude predpoklad, že Myles Turner nájde konzistentnosť vo svojich výkonoch na oboch koncoch palubovky.

9. LOS ANGELES LAKERS

Čierny kôň sezóny. Elitná základná zostava so slabšou lavičkou. Kráľ LeBron a jeho družina mladíkov.

Lakers dostali v lete rôzne prezývky. V predsezónnej príprave vyzerali fantasticky. Pohyb lopty medzi Jamesom, Ballom, Ingramom a Kuzmom sa nezastavil a Kalifornčania valcovali súpera za súperom.

Otáznikom zostáva spomínaná lavička, kde sa nenájde až také množstvo kvality.

10. MILWAUKEE BUCKS

Na lavičku Milwaukee zasadol ambiciózny Mike Budenholzer a pod jeho vedením sa môžu Bucks len zlepšovať.

Ak Antetokounmpo predvedie MVP sezónu, ktorú mu všetci predpovedajú, a Ericovi Bledsoeovi sa budú vyhýbať zdravotné problémy, Bucks sa isto zaradia medzi top celky svojej konferencie.

ĎAĽŠIE PORADIE:

11. Oklahoma City Thunder
12. New Orleans Pelicans
13. Miami Heat
14. San Antonio Spurs
15. Portland Trail Blazers
16. Washington Wizards
17. Minnesota Timberwolves
18. Los Angeles Clippers
19. Detroit Pistons
20. Dallas Mavericks
21. Charlotte Hornets
22. Brooklyn Nets
23. Cleveland Cavaliers
24. Chicago Bulls
25. Memphis Grizzlies
26. Orlando Magic
27. Phoenix Suns
28. Atlanta Hawks
29. Sacramento Kings
30. New York Knicks

zdroj: basket.zoznam.sk

Napísal: 1.BK Michalovce  Wednesday, 17. 10. 2018 o 08:48
Upravil: 1.BK Michalovce  Wednesday, 17. 10. 2018 o 08:55

Komentáre k článku