• Tlač
  • Email

Strieľal katastrofálne, nahneval sa a predviedol v NBA rekord z inej planéty

Publikované Wednesday, 31. 10. 2018 o 08:12

Basketbalisti Golden State Warriors už od samotného úvodu sezóny ukazujú, že sú jednoznačný favorit na zisk štvrtého titulu v NBA za päť rokov.

Stephen Curry dal minulý týždeň 51 bodov za tri štvrtiny proti Washingtonu, Kevin Durant strelil 41 bodov New Yorku Knicks a teraz predviedol neuveriteľný výkon Klay Thompson.

Pritom skvelý krídelník sa trápil, nevedel sa nakopnúť. V predchádzajúcich siedmich zápasoch strieľal za tri body katastrofálne. 1/8, 0/2, 1/6, 1/6, 1/5, 0/4 a 1/5 vyzerali predstavenia jedného z najlepších trojkárov histórie. Sám bol z nich neskutočne frustrovaný a svoj hnev preniesol do nočného zápasu proti Chicagu. Pridal výkon ako z inej planéty, keď premenil 14 z 24 trojbo­dových pokusov za 26 minút a zaznamenal 52 bodov!

Nikto v histórii nedal v stretnutí NBA toľko strieľ spoza oblúka. Predchádzajúci rekord držal jeho spoluhráč Curry, ktorý dal 13 trojok.

Neuveriteľné je tiež to, že Thompson potreboval len 56 driblingov na 52 bodov. Svojím výkonom pripomenul večer spred dvoch rokov, keď dal za štvrtinu 37 bodov a dosiahol na 60 bodovú hranicu. Famózne je, že na terajší rekord mu stačilo len dve a pol štvrtiny!

„Rekord, na ktorý som dosiahol, by sa mi nikdy nepodaril, keby som nehral v tak skvelom tíme a systéme. Steph mi cez polčas povedal, choď si po rekord, čo ma potešilo a ukázalo, aký je tímový hráč,“ vravel pre zámorských novinárov dvadsaťosemročný krídelník.

Jeho výkon vyvolal v NBA obrovský ohlas. „Pre mňa je Klay Thompson najlepším strelcom histórie,“ napísal na Twitter rozohrávač Denveru Isaiah Thomas. „52 bodov za 26 minút? Naozaj Klay? 14 z 24 trojok je bláznivé,“ doplnil legendárny Manu Ginobili.

zdroj: basket.zoznam.sk

Napísal: 1.BK Michalovce  Wednesday, 31. 10. 2018 o 08:12
Upravil:  

Komentáre k článku