• Tlač
  • Email

Pavel Bagin zostáva na čele SBA

Publikované Sunday, 9. 12. 2018 o 15:56

Na mimoriadnej konferencii Slovenskej basketbalovej asociácie v Bratislave sa rozhodlo, že na čele organizácie zostane aj najbližšie štyri roky súčasný prezident SBA Pavel Bagin. Hlavným predmetom mimoriadnej konferencie SBA bola voľba prezidenta, členov Výkonného výboru a Arbitrážnej komisie.

Veľká pozornosť sa preto venovala prvej menovanej voľbe. Dlhšiu dobu to totiž vyzeralo, že Pavel Bagin prenechá žezlo inému funkcionárovi, no napokon sa stal jediným kandidátom na post prezidenta SBA. Za jeho štvorročného fungovania sa SBA dostala z najhoršieho vonku, ekonomicky sa stabilizovala a momentálne funguje ako zdravá organizácia.

Členovia mimoriadnej konferencie ho napokon opätovne zvolili do funkcie šéfa slovenského basketbalu. „Je to predovšetkým prejavenie veľkej dôvery hnutia, ktoré zohralo rozhodujúcu úlohu v tom, že po tom, čo sa uvoľnili určité časové možnosti týkajúce sa môjho pracovného zaťaženia, som sa presvedčili o tom, že je tu dôvera, aby sme veci posunuli ďalej,“ povedal bezprostredne po zvolení Bagin. Teraz má pred sebou nové funkčné obdobie, do ktorého si stanovil jasné ciele: „Čo by som chcel určite zlepšiť, je komunikácia medzi klubmi, sekretariátom SBA a vedením SBA tak, aby si kluby uvedomili, že veci, ktoré robíme na úrovni SBA, sú veci, ktoré prospievajú aj im. My ich na druhej strane chceme presvedčiť vzájomnou komunikáciou, že sme tu pripravení pre nich, aby sme riešili ich problémy.

Spolu s voľbou prezidenta sa zvolilo aj nové zloženie Výkonného výboru. Jeho súčasťou v nasledujúcich štyroch rokoch budú Ondrej Čuraj, Alexander Kšiňan, Miloš Drgoň a Peter Mičuda. Jedno miesto patrí podľa Zákona o športe zástupcovi hráčov/hráčok a súčasťou VV SBA je aj prezident SBA Pavel Bagin. Informácie pochádzajú z tlačovej správy.

                                                                                      zdroj:basket.zoznam.sk

Napísal: 1.BK Michalovce  Sunday, 9. 12. 2018 o 15:56
Upravil:  

Komentáre k článku