• Tlač
  • Email

O Brodzianskeho sa zaujíma finalista NBA z Toronta

Publikované Wednesday, 12. 6. 2019 o 15:51

Vladimír Brodziansky odohral vydarenú nováčikovskú sezónu v španielskej lige. V drese Obradoira odohral 34 zápasov, v ktorých dal priemerne 11,2 bodov a doskočil 5 lôpt. Forma rodáka z Prievidze stúpala najmä na konci ročníka, keď mu vyšlo viacero duelov.

Vlani sa absolvent univerzity TCU v Texase predstavil v drese Clevelandu Cavaliers aj na letnej lige NBA. V Las Vegas zanechal dobrý dojem a skauti z NBA si zapísali jeho meno. Po slušnej sezóne v Španielsku má slovenský pivot znova šancu sa priblížiť o čosi viac k vysnívanej profilige.

Španielske médiá píšu, že sa o Brodzianskeho zaujíma Toronto Raptors. V kanadskom klube, ktorý je blízko k premiérovému zisku titulu v NBA, by sa mal predstaviť dvadsaťpäťročný basketbalista na tréningovom kempe. Podľa stránky elcorreogallego.es sa o talentovaného podkošového hráča zaujíma aj viacero klubov v Európe.

S klubom z Galície má Brodziansky ešte na rok platný kontrakt. Z Toronta dostal náš pivot oficiálnu pozvánku na workout, ktorý by malo sledovať vedenie klubu. Podobné pozvánky dostávajú väčšinou hráči z Európy, ktorých nemajú možnosť vidieť americkí zástupcovia toľko cez sezónu.

Dobre viem, že mnoho hráčov, ktorí začali profesionálne kariéry v Španielsku, sa posunuli do Euroligy či NBA. Je to aj mojím cieľom,“ povedal Brodziansky počas svojej nováčikovskej sezóny.

Z talentovaným basketbalistom, ktorého prednosťami je veľmi dobrá hra chrbtom ku košu, ale aj trojbodová streľba, počíta ako s lídrom zostavy aj nový tréner reprezentácie Žan Tabak.

zdroj:basket.zoznam.sk

Napísal: 1.BK Michalovce  Wednesday, 12. 6. 2019 o 15:51
Upravil: 1.BK Michalovce  Wednesday, 12. 6. 2019 o 15:54

Komentáre k článku