• Tlač
  • Email

Tabak pokračuje pri reprezentácii, asistovať mu bude aj Madzin

Publikované Wednesday, 18. 9. 2019 o 22:43

Výkonný výbor SBA rozhodol o zotrvaní Žana Tabaka pri slovenskej reprezentácii mužov. Chorvátsky kouč viedol tím v letnej predkvalifikácii o postup do kvalifikácie majstrovstiev Európy. Z nej sa Slovákom nepodarilo postúpiť. Dvakrát zdolali Cyprus, ale rovnako dvakrát prehrali s víťazmi skupiny z Rumunska.

,,Som rád, že tréner Tabak prijal ponuku pokračovať pri mužskom národnom tíme. Počas svojho doterajšieho pôsobenia nastavil vysokú pracovnú morálku a ukázal hráčom správny basketbalový smer, ktorým sa chceme uberať aj naďalej. Reprezentanti ho rešpektujú a náš herný prejav sa pod jeho vedením zlepšil," uviedol bezprostredne po rozhodnutí Výkonného výboru SBA jeho prezident, Miloš Drgoň.

Tabakovi bude robiť naďalej asistenta španielsky odborník Alberto Blanco Vila. Na pozícii druhého asistenta skončil Peter Torda, ktorého nahradí tréner Levíc, 33-ročný Michal Madzin. ,,K zmene prišlo na poste druhého asistenta, kde zahraničné duo doplní Michal Madzin. Bude tak ďalším slovenským trénerom, ktorý sa môže priúčať remeslu od skúsených zahraničných odborníkov," doplnil Drgoň.

Dohoda s realizačným tímom platí do konca predkvalifikácie s automatickou opciou v prípade postupu do kvalifikácie a opciou pri postupe na Majstrovstvá Európy 2021.


Slovenský tím nebude hrať budúci rok žiadne súťažné zápasy pod záštitou FIBA, ale čaká ho kemp a prípravný turnaj. ,,Prednedávnom som potvrdil účasť našej reprezentácie na 10-dňovom turnaji v Taipei. Budúce leto na ňom odohrá národný tím osem priateľských zá­pasov," priblížil program slovenského A-tímu Drgoň, ktorý za prioritu vo svojej funkcii určil nastavenie systematickej prá­ce.

Realizačný tím reprezentácie mužov

Žan Tabak – hlavný tréner

Alberto Blanco Vila – asistent trénera I.

Michal Madzin – asistent trénera II.

Jakub Chudý – kondičný tréner

Juraj Sluka – fyzioterapeut

Richard Demovič – lekár

Miroslav Páleník – manažér



zdroj:basket.zoznam.sk

Napísal: 1.BK Michalovce  Wednesday, 18. 9. 2019 o 22:43
Upravil:  

Komentáre k článku