• Tlač
  • Email

V Španielsku debutoval ďalší Slovák! V drese euroligovej Valencie

Publikované Tuesday, 21. 1. 2020 o 13:35

Španielska ACB liga je považovaná za najlepšiu národnú súťaž v Európe. Slovensku robí pozitívnu reklamu najmä Vladimír Brodziansky v Obradoiru a náš pas vlastní aj skvelý strelec Barcelony Kyle Kuric. Pozitívom je, že k duu sa pridal aj tretí zástupca spod Tatier.

V nedeľu zažil vyše minútový debut v drese Valencie Tomáš Pavelka. Devätnásťročný pivot prispel na palubovke k výhre 82:62 nad Murciou dvoma doskokmi.

K debutu šikovného hráča, ktorý bol predtým v pražskej akadémii CBA, nám poskytol bližšie informácie Pavelkov agent Artūrs Kalnītis. „Som veľmi šťastný, že Tomáš zažil premiéru v ACB. Viem, že čakal na tento moment veľmi dlhý čas. Je to splnený sen pre množstvo mladých hráčov, keďže španielska súťaž je najlepšou národnou ligou v Európe. Je to skvelý úspech**,“ hovoril skúsený hráčsky zástupca, ktorý sa vyjadril aj ku klubovým plánom.

Spolu s vedením Valencie máme premyslené, ako by mohla smerovať Tomášova budúcnosť. Tréneri si pochvaľujú jeho napredovanie v rezervnom tíme. Najhoršie, čo môžete spraviť pre mladých hráčov je, keď ich dáte do situácie, keď nehrávajú. O to som radšej, že v prípade talentovaného pivota to zatiaľ funguje výborne,“ pokračoval agent.

Kalnītis nechcel veľmi predikovať, kam sa môže Pavelka posunúť v budúcnosti. „Stále je na všetko veľmi skoro. Tomáš musí naďalej tvrdo pracovať, keďže sa potrebuje zlepšiť v mnohých aspektoch hry. Som však presvedčený, že jeho prístup sa mu vyplatí. Pracujeme na všetkom tak, aby sa zaradil medzi špičkových hráčov.“

Pavelkov zástupca pridal aj svoj pohľad, v čom je náš basketbalista najlepší. „Má skvelý cit na doskok, na tom môže stavať. Takisto sa veľmi dobre pohybuje v blízkosti koša. Som veľmi zvedavý, ako bude ďalej napredovať,“ zakončil Kalnītis.

ZDROJ: basket.sk

Napísal: 1.BK Michalovce  Tuesday, 21. 1. 2020 o 13:35
Upravil: 1.BK Michalovce  Tuesday, 21. 1. 2020 o 13:38

Komentáre k článku