• Tlač
  • Email

Ocenenia Basket.sk: MVP je Ibrahim Durmo, najlepší Slovák Ihring a tréner Jankovič

Publikované Tuesday, 24. 3. 2020 o 12:43

Sezóna 2019/2020 skončila pre svetový šport katastrofou. Skoro nič sa nedohralo. Basketbaloví fanúšikovia sa nedočkali v SBL napínavého play-off. Aj napriek tomu, že sa nedohrala ani základná časť, sme sa rozhodli udeliť ocenenia Basket.sk.

Celkovo hlasovalo osem členov redakcie, vrátane našich externých dopisovateľov Radoslava Rančíka s Petrom Tordom.

Najtraktívnejšie bolo ocenenie pre MVP ročníka. Hlasy získali traja basketbalisti, ale jasne s piatimi hlasmi sme určili za najužitočnejšieho hráča Ibrahima Durma z Prievidze, dva hlasy dostal líder vedúceho Interu Bratislava Lee Skinner a Rado Rančík určil za víťaza Milesa Bowmana, ktorý fantasticky držal nad vodou Komárno. Na konci ročníka mal pomôcť k úspechu Handlovej, keď bol o neho veľký záujem aj v iných ligových kluboch. Mal skvelé čísla, keď dával 20,5 bodov a doskočil 11,8 lôpt na stretnutie.

Durmo sa postupne rozohral a v sezóne mal výborné štatistiky, keď dával priemerne 14,8 bodov a pripísal si 9,7 doskokov, v ostatných desiatich dueloch sa dostal nad 15 bodov a 10 doskokov. Skvelými výkonmi pomohol Prievidzi k zisku Slovenského pohára. V našej ankete neovládol len cenu pre MVP sezóny, ale stal sa aj najlepším nováčikom.

Vyrovnanejšie to bolo pri určovaní najlepšej päťky SBL. Do nej sa napokon prebojovali rozohrávači Mário Ihring s Mikom Caffeym. Dvadsaťjedenročný tvorca hry sa na začiatku ročníka trápil so zraneniami a pár kilogramami navyše, ale postupom ročníka hral výborne a bol ťahúňom nabitej zostavy. Do najlepšej päťky sa dostal ako jediný Slovák. Caffey zas skvele ťahal Čierneho koňa sezóny Lučenec. Možno by zabojoval aj o MVP, keby nečakane v klube skončil.

Na krídelných pozíciách máme najlepšieho hráča sezóny Ibrahima Durma a spomínaného kapitána Interu Lee Skinnera. Toho bojovnosť, ofenzívny doskok a obrana mali veľkú zásluhu na výkonoch obhajcov titulu. Na centri ich dopĺňa Miles Bowman. Durmo aj Bowman dostali najviac po sedem hlasov.

Za spomienku ešte stojí pri najlepšej päťke Phil Carr. Podkošový hráč Svitu bol hlavným ťahúňom tímu s priemerom 17,3 bodov a 6,2 doskokov.

Tesný bol aj súboj o najlepšieho Slováka, kde zdolal Ihring Jakuba Merešša. Ak by sme mali kategóriu pre hráča s najlepším zlepšením, tak by sa dalo predpokladať, že by ju ovládol Žilinčan.

Suverénom v našej ankete bol aj víťaz v trénerskej kategórii. Sedem z ôsmich hlasov získal Peter Jankovič. Úspešný ženský tréner sa rýchlo prestransformoval do mužskej súťaže a s Lučencom bol štukou ligy.

Potešil aj najúspešnejší hráč v kategórii najlepšieho hráča do 21 rokov, kde sme jasne vybrali devätnásťročného rozohrávača Svitu Adama Mončeka.

Výsledky ocenení sezóny 2019/2020 podľa Basket.sk (hlasovali ôsmi členovia redakcie):

MVP:

1. Ibrahim Durmo (BC Prievidza, 5 hlasov)

2. Lee Skinner (BK Inter Bratislava, 2)

3. Miles Bowman Jr. (MBK Rieker Com Therm Komárno/MBK Handlová)

Najlepšia päťka:

Rozohrávači: Mário Ihring (4 hlasy), Mike Caffey (BKM Lučenec, 6)

Krídla: Ibrahim Durmo (7), Lee Skinner (4)

Pivot: Miles Bowman jr. (7)

ďalší hráči s hlasmi: Phil Carr (BK Iskra Svit, 3), Jakub Merešš (BK Slávia Žilia, 2), Isaiah Johnson (BK Iskra Svit, 2), Jalen Nesbitt (BK Iskra Svit, 2), Eric Nottage (AC LB 04 Spišská Nová Ves, 1), Michal Baťka (BK Inter Bratislava, 1), Šimon Krajčovič (Levickí Patrioti, 1)

Najlepší Slovák:

1. Mário Ihring (4 hlasy)

2. Jakub Merešš (3)

3. Tomáš Mrviš (1)

Najlepší tréner:

1. Peter Jankovič (BKM Lučenec, 7 hlasov)

2. Aramis Naglič (BK Inter Bratislava, 1)

Najlepší nováčik:

1. Ibrahim Durmo (6 hlasov)

2. Phil Carr (1)

3. Jalen Nesbitt (1)

Najlepší hráč do 21 rokov:

1. Adam Monček (BK Iskra Svit, 7 hlasov)

2. Matej Majerčák (BC Prievidza, 1)



zdroj: basket.zoznam.sk

Napísal: 1.BK Michalovce  Tuesday, 24. 3. 2020 o 12:43
Upravil:  

Komentáre k článku