• Tlač
  • Email

Mužská reprezentácia sa zíde v júli. Pozvánku dostali aj talentovaní mladíci Hronský, Páleník či Malovec

Publikované Friday, 12. 6. 2020 o 15:31

Slovenská mužská basketbalová reprezentácia sa aj napriek absencii súťažných zápasov v lete stretne, od 14. do 25. júla sa uskutoční prípravný kemp v Bratislave a Piešťanoch. Tréner Žan Tabak pozval na toto sústredenie 21 hráčov.

Národný tím mal mať počas leta iný program, ten sa však v dôsledku situácie s koronavírusom musel dvakrát nútene meniť. Pôvodne mala reprezentácia cestovať na turnaj na Taiwan, neskôr na podujatie do Portugalska. Obe alternatívy ale pre pandémiu padli, zraz tak prebehne aspoň v domácich podmienkach.

Slovenská basketbalová asociácia chápe aktuálnu ťažkú situáciu, preto sa rozhodla podať pomocnú ruku klubom a slovenským hráčom. Niektorí hráči totiž nemajú možnosť tréningov vo svojich kluboch, pred novým ročníkom tak chceme reprezentačných hráčov naštartovať a pripraviť do ich pôsobísk.

Nie je to však len jediný dôvod konania tohto kempu, pre trénera Žana Tabaka sme pozvali aj mladých a potenciálnych reprezentantov, ktorí sú počas sezóny väčšinou mimo krajiny. Maroš Zelizňák a Matúš Hronský hrajú v Amerike, Tomáš Pavelka v španielskej Valencii a Juraj Páleník v českej Ostrave. Okrem toho sa k ním pripojí talentovaný Timotej Malovec z Interu. Veríme, že títo hráči budú v budúcnosti patriť k jadru našej reprezentácie," uviedol manažér družstva Miroslav Páleník.

Prípravný kemp sa uskutoční na dvoch miestach, úvodných päť dní budú Slováci trénovať v bratislavskej Eurovia aréne, následne sa presunú do piešťanskej Diplomat arény. „Chceli sme, aby to nebolo len na jednom mieste. Bratislavu poznáme, hrajú sa tu zápasy. Pre Piešťany sme sa rozhodli z toho dôvodu, že sa tam pripravuje momentálne ženská reprezentácia a sú tam tiež dobré podmienky. Prvá časť bude pod taktovkou Žana Tabaka, druhá pod vedením jeho asistentov,“ ozrejmil detaily Páleník.

Slovákov v letnom bloku napokon nečakajú prípravné zápasy. „Chceme, aby sa tento kolektív stretol ako partia a ešte zlepšil svoju súdržnosť. Nebude to samozrejme len o basketbale, ale aj o individuálnej a kondičnej príprave. Myslíme v tejto dobe na hráčov, preto sme sa rozhodli organizovať so SBA tento kemp,“ vysvetlil Páleník.

Nominácia na prípravný kemp (14. až 25. júla v Bratislava a Piešťanoch)

hráči: David Abrhám, Martin Bachan, Boris Bojanovský, Šimon Krajčovič, Viktor Juríček (všetci Patrioti Levice), Michael Fusek, Mário Ihring, Richard Körner, Timotej Malovec, Jaroslav Musil (všetci Inter Bratislava), Jakub Merešš, Róbert Rožánek, Oliver Tot (všetci Slávia Žilina), Michal Čekovský (BK 04 AC LB Spišská Nová Ves), Vladimír Brodziansky (Monbus Obradoiro/Šp.), Marek Doležaj (Syracuse Orange/USA), Matúš Hronský (Wasatch Academy/USA), Andre Jones (Szolnok Olaj/Maď.), Tomáš Pavelka (Valencia Basket/Šp.), Juraj Páleník (NH Ostrava/ČR), Maroš Zelizňák (Jacksonville State University/USA)

realizačný tím: Žan Tabak – hlavný tréner, Michal Madzin – asistent trénera, Alberto Blanco Vila – asistent trénera, Jakub Chudý – kondičný tréner, Juraj Sluka – fyzioterapeut, Richard Demovič – lekár, Miroslav Páleník – vedúci družstva

ZDROJ: basket.sk

Napísal: 1.BK Michalovce  Friday, 12. 6. 2020 o 15:31
Upravil:  

Komentáre k článku