• Tlač
  • Email

VIDEO: Lakers zničili po polčase Miami a získali sedemnásty titul v NBA

Publikované Monday, 12. 10. 2020 o 17:52

V minulej sezóne ani nepostúpili do play-off a v tejto oslavujú titul. Trojmesačný basketbal v bubline v Disneyho svete v Orlande ovládli basketbalisti Los Angeles Lakers a sedemnástym titulom v histórii vyrovnali rekord NBA odvekých rivalov z Bostonu Celtics.

Hráči tímu z LA sa otriasli po piatom finálovom zápase, v ktorom ešte nerozhodli o triumfe. Miami prvý mečbal odvrátilo, ale na ďalší zvrat už nemalo síl. Lakers zničili Heat výbornou obranou už v prvom polčase, keď si vypracovali až tridsaťbodový náskok.

V druhom polčase sa už zápas len dohrával. Lakers vyhrali 106:93 a finálovú sériu vyhrali 4:2 na zápasy. Duel ovládol MVP finálovej série LeBron James, ktorý nastrieľal 28 bodov, mal 14 doskokov a 10 asistencií. Podobne ako v celom play-off ho dopĺňal Anthony Davis s 19 bodmi, 15 doskokmi, 3 asistenciami a 2 blokmi.

Na posledný finálový duel si odložil skvelý výkon ostrieľaný Rajon Rondo. Nastrieľal 19 bodov, pridal 4 doskoky a 4 asistencie.

Miami nastúpilo po trojzápasovej absencii aj s Goranom Dragičom, ale jeho výpadok bolo cítiť. Unavený Jimmy Butler už pridal len 12 bodov, 8 asistencií a 7 doskokov. Najlepším strelcom Miami bol s 25 bodmi Bam Adebayo, ktorý pridal 10 doskokov a 4 asistencie, ale vo finálovej sérii chýbali Heat jeho výkony z konferenčného finále proti Bostonu.

James získal v jedenástom finále, štvrtý titul. Stali sa spolu s Dannym Greenom hráčmi, ktorí vyhrali NBA v drese troch klubov. Predtým sa mu podarilo dostať na vrchol s Miami aj Clevelandom a Greenovi so San Antoniom a vlani s Torontom.

Prvého titulu sa dočkala aj niekdajšia hviezda ligy Dwight Howard. Oslavy titulu sa niesli v spomienke na Kobeho Bryanta, ktorému venovali Lakers zisk rekordnej trofeje. „Dostal som Lakers tam, kde patria. Je pre mňa skvelý pocit, že som súčasťou tak skvelej organizácie. Získali sme si rešpekt, ktorý tím stratil v posledných rokoch. Nechám hovoriť médiá o tom, kto je najlepší hráč v histórii,“ povedal LeBron James.

6. zápas finále play off NBA 2019/2020:

MIAMI HEAT – LOS ANGELES LAKERS 93:106 (20:28, 16:36, 22:23, 35:19)

Najviac bodov: Adebayo 25 (10 doskokov), Butler a Crowder po 12 – James 28 (14 doskokov, 10 asistencií), Davis (15 doskokov) a Rondo po 19

/konečný stav série: 4:2, Los Angeles Lakers sú šampiónmi NBA/


Zoznam víťazov NBA:

Boston Celtics, Los Angeles/Minneapolis Lakers – 17×

Golden State/Philadelphia Warriors, Chicago Bulls – 6×

San Antonio Spurs – 5×

Philadelphia 76ers/Syracuse Nationals, Detroit Pistons, Miami Heat – 3×

New York Knicks, Houston Rockets – 2×

Cleveland Cavaliers, St. Louis Hawks, Washington Bullets, Baltimore Bullets, Seattle SuperSonics, Portland Trail Blazers, Milwaukee Bucks, Dallas Mavericks, Rochester Royals, Toronto Raptors – 1×


ZDROJ: basket.sk

Napísal: 1.BK Michalovce  Monday, 12. 10. 2020 o 17:52
Upravil:  

Komentáre k článku