• Tlač
  • Email

Brodziansky vstúpil do TOP16 Eurocupu bravúrne, v bodoch aj Index ratingu dosiahol osobné maximá

Publikované Thursday, 14. 1. 2021 o 13:30
Španielsky klub Joventut Badalona má za sebou prvý zápas vo fáze TOP16. S Eurocupom sa po základnej časti muselo rozlúčiť osem tímov a zostali už len najlepšie. Badalona, ktorá obsadila vo svojej skupine prvé miesto, cestovala na úvod do Malagy.

Unicaja Malaga vyhrala v základnej časti o jeden zápas menej ako Badalona a vo svojej skupine skončila druhá. Pre Joventut Badalona to bol de facto najnáročnejší zápas vo fáze TOP16. Teda aspoň na papieri, keďže jej ďalšími súpermi budú Monako (skončilo tretie) a Nanterre (skončilo štvrté).

Skvelou správou však je, že Badalona na pôde Malagy vyhrala 95:86 a tento skvelý triumf dosiahla aj vďaka slovenskému basketbalistovi Vladimírovi Brodzianskemu. Ten nastrieľal 21 bodov, čo je jeho nové osobné maximum v európskom pohári číslo dva a zároveň dosiahol Index rating 21, čo je taktiež Brodzianskeho nové osobné maximum.
Pilier slovenského národného tímu strávil na palubovke 25 minút a 50 sekúnd. Tento čas využil efektívne a proti Malage sa presadil na všetkých troch úrovniach. Dvojky mal 3/4, trojky 4/6 a trestné hody 3/3. Za zmienku predovšetkým jeho pokusy spoza oblúka. Doteraz trafil Brodziansky v Eurocupe maximálne dve trojky v zápase.

Proti Malage sa však presadil hneď štyrikrát, čo znamená, že väčšinu svojich bodov dosiahol pokusmi spoza trojkového oblúka. Po jedenástich zápasoch platí, že Vladimír Brodziansky patrí do elitného klubu strelcov 50–40–90, keďže jeho úspešnosť dvojok, trojok a trestných hodov je minimálne na spomínanej hodnote.

Slovenský basketbalista má v tejto chvíli úspešnosť za dva body (59,6%), za tri body (42,9%) a trestné hody (90%). Najdôležitejšie je však to, že Joventut Badalona dotiahol ku kľúčovému víťazstvu. Prvému na ceste k postupu do play-off. „Predviedli sme skvelý tímový výkon. Bol to pre nás prvý zápas v ďalšej fázy, a preto sme sa pokúsili dať do neho čo najviac energie. Najmä v druhom polčase sme hrali dobre,“ povedal po zápase Vladimír Brodziansky.

Spokojný bol aj jeho kouč Carles Duran. „Hrať v Malage je vždy nesmierne náročné. Myslím si však, že môj tím hral výborne v obrane a v druhom polčase aj v útoku. Chlapci si posúvali loptu hľadali v každej akcii čo najlepšiu streleckú pozíciu. Táto skupina je veľmi ťažká, takže toto víťazstvo je úžasné,“ poznamenal Duran.

Pre úplnosť dodávame, že v druhom skupinovom zápase zvíťazilo Monako na palubovke Nanterre vysoko 93:65, a tak je po prvom kole na prvom mieste v tabuľke. Badalona sa v nasledujúcom kole predstaví v domácom prostredí a jej súperom bude Nanterre. Toto stretnutie je na programe v stredu 20. januára o 20.45 h.

ZDROJ: basket.sk
Napísal: 1.BK Michalovce  Thursday, 14. 1. 2021 o 13:30
Upravil:  

Komentáre k článku