• Tlač
  • Email

Pavelka predviedol fantastický výkon, vidia v ňom NBA potenciál

Publikované Sunday, 25. 4. 2021 o 17:59

Tomáš Pavelka pokračuje v napredovaní v druhej španielskej lige. V poslednom zápase mu stačilo len trinásť minút na palubovke, aby výraznou mierou prispel k výhre Castella nad Palenciou 87:76. Malacký rodák dal za tento čas 16 bodov, pripísal si 5 doskokov a blok! Kvôli dvom nárazom do rovnakého miesta mladého centra radšej tréneri posadili z preventívnych dôvodov, preto neodohral viac.

„Skvelý výkon slovenského reprezentanta narodeného v roku 2000, ktorý je dámy a páni NBA prospektom,“ komentoval výkon Pavelku jeho agent Artus Kalnitis, ktorý patrí k rešpektovaným zástupcom hráčov v Európe. Do jeho portfólia patrí aj výborný strelec Washingtonu Wizards Davis Bertans alebo ďalší NBA hráč Rodions Kurucs.

Aj pred dvoma týždňami podal Pavelka výborný výkon. Jeho tím síce prehral tesne 77:78 s Corunou, ale slovenský reprezentant zaujal. Za 21 minút na palubovke zaznamenal 16 bodov, 6 doskokov a 2 bloky.

Slovenský pivot dokáže odohrať výborné zápasy aj napriek obmedzenému počtu minút. Bude zaujímavé sledovať, kam sa odrazí jeho kariéra po tejto sezóne v druhej najvyššej španielskej súťaži. Stále len dvadsaťročný center patrí euroligovej Valencii, s ktorou má podpísaný dlhodobý kontrakt.

„Myslím si, že tréneri mu dali dobrú rolu vzhľadom na vek. V Castelle hráva back up pivota. Je lepšie, keď dostane pár kvalitných minút, akokeby hral veľa a jeho efektivita pre tím by bola zlá. Pre mladých hráčov je dôležité, aby si postupne vybojovali minúty,“ napísal nám niekdajší asistent trénera reprezentácie a bývalý kouč Interu Bratislava Alberto Blanco.

Kalnitis je spokojný, ako Pavelka napreduje. „Veríme, že ide správnym smerom, zlepšuje sa. Je tam šanca až na NBA. Jeho potenciál v defenzívne je výnimočný a unikátny. Som presvedčený, že ak pridá k tomu zručnosti na útočnej polovici, stane sa zaujímavým hráčov pre skautov a manažérov z NBA,“ povedal lotyšský agent, ktorý však nechce nič zveličovať.

„Samozrejme, Tomáša čaká ešte veľa roboty, ale už len to, že počúvam o zmienkach jeho mena v súvislosti s profiligov, je veľmi dobré znamenie. Sme na dobrej ceste,“ povedal s pozitívnym hlasom Pavelkov zástupca.

Pre toho je teraz dôležité nájsť pre Slováka dobré miesto do ďalšej sezóny. „Ešte je skoro povedať, kde bude Tomáš pokračovať. Potrebuje pravidelne hrávať a napredovať vo vývoji,“ hovoril Kalnitis, ktorý nám prezradil, aké má plány s mladíkom na leto.

„V mimosezónnom období ho chceme spojiť s jedným z našich hráčov z NBA, aby mohli spolu trénovať. Cítim, že mu to výrazne pomôže v progrese,“ dodal Lotyš.


zdroj: basket.sk

Napísal: 1.BK Michalovce  Sunday, 25. 4. 2021 o 17:59
Upravil:  

Komentáre k článku