• Tlač
  • Email

Výsledky kvalifikačných turnajov juniorov U19

Publikované Saturday, 2. 10. 2021 o 14:02

Minuloročná sezóna 2020/21 sa začala pre kadetov 1.BK Michalovce výhrou nad rivalom so Spišskej Novej Vsi. No následne došlo opäť k prerušeniu súťaže, ktorá sa dohrávala turnajmi a následne záverečným turnajom Final 8. Michalovčania síce na daný turnaj postúpili, no pre zranenia hráčov a nie rovnaké podmienky pre tréning pre všetky družstvá na finálový turnaj necestovali.

Nový súťažný ročník 2021/22 sa naši chlapci ročníky 2004 a ml. predstavia už v juniorskej súťaži U19. Pre tento ročník bol stanovený systém rozdelením na výkonnostné skupiny Gold a Silver, ktoré sa budú hrať celoslovensky. Družstvá, ktoré sa do kvalifikačných turnajov neprihlásili boli priamo pridelené do skupiny Silver. O účasť v prestížnej Gold skupine mohli družstvá zabojovať na kvalifikačných turnajoch. Prvý turnaj sa uskutočnil vo Svite a druhý v Košiciach. Postupne sme si zmerali sily so Svitom, Prievidzou, Spišskou n/Vsou , Diawinom Košice a Bánovcami n/Bebravou.

I. Kvalifikačný turnaj - Svit

Michalovčania odohrali veľmi dobré tri zápasy v rámci I. kvalifikačného turnaja pre Gold skupinu. Prvý zápas proti domácemu Svitu bol vyrovnaný až do konca. V závere sa domáci dokázali presadiť predovšetkým na doskoku a dostali sa do viac bodového náskoku. Všetci hráči hrali veľmi dobre. Druhý zápas proti Prievidzi sme odohrali tak, že sme dali viac priestoru hráčom, ktorí majú menšiu minutáž.  Zápas proti Spišskej n/Vsi bol dôležitý, lebo by nás výhra udržala v boji o postup. Prístup bol výborný, bojovnosť vysoká a bolo jasné od začiatku, že chceme vyhrať zápas. Napriek tomu, že sme vyhrávali aj o 20 bodov, v poslednej minúte vyhrával náš súper o bod. Vďaka Jasovskému, ktorý ťahal družstvo celý zápas a v obrane ubránil najlepšieho hráča. Výborný výkon podali aj Tertinský a Demko. Mladý Bujdoš sa dostal pár sekúnd do konca do situácie k streľbe za tri body, ktorá mohla rozhodnúť zápas. Strelu premenil a Michalovce zaslúžene vyhrali o tri body.

 

1.BK Michalovce - Svit 45:59 (29:34)

Prievidza - 1.BK Michalovce  91:37 (42:18)

1.BK Michalovce - SNV 72:69 (37:21)

II. Kvalifikačný turnaj - Košice

Zápasy U19 boli veľmi kvalitné, nakoľko sme nastúpili ako najmladší tím tejto kvalifikácie. Cieľom turnaja bola príležitosť odohrať zápasy, ktoré by umožnili rekonvalescenciu viacero zranených hráčov, ktorí mali dlhšiu prestávku. Výhra nad Spišskou N/Vsou nám umožnila bojovať o postup do gold skupiny, tak sme skúsili vyhrať aspoň jeden zápas. Bohužiaľ Košice aj Bánovce boli v tom čase lepšie tímy. Čo sa týka hráčov musím im poďakovať za obrovskú bojovnosť a odvahu vyhrať zápas. Isté je, že im to bude silnou motiváciou pre ďalšie zlepšovanie sa v tréningovom procese. 

1.BK Michalovce - Svit 70:53 (37:33)

Bánovce n/Bebravou - 1.BK Michalovce  40:84 (18:45)



 

Michalovčanom sa nepodarilo prebojovať do skupiny Gold. Súťaž pokračuje zápasmi v skupinách GOLD a SILVER. Gold bude mať 8 družstiev a Silver sa rozdelí na východ/ západ, kde sa stretnú družstvá každý s každým po 2x doma i vonku. Víťazi skupín Silver sa stretnú s dvoma družstvami zo skupiny Gold v turnaji o miestenku na záverečnom turnaji Final 8 o majstra Slovenska.    

 

Kompletné výsledky a najbližšie vyžrebovanie nájdete na stránke slovakbasket.sk na odkaze :

Výsledky 1. Ligy juniorov 2021/2022

 

Najbližšie Michalovčania cestujú na zápasy do Humenného a SNV v termíne 9.-10.10.2021. Následne sa predstavia 23. a 24.10.2021 v domácich zápasoch proti Kežmarku v sobotu o 16:00 a v nedeľu proti L.Mikulášu o 12:30. Oba zápasy sa odohrajú v telocvični GPH. Ďalšie informácie nájdete www.1bkmi.sk. Kompletné výsledky súťaže môžete sledovať aj na stránke slovakbasket.sk  v sekcii výsledky súťaží – 1.ligové súťaže v adresári Juniori U19.


 

 

Peter Biganič

1.BK MICHALOVCE

Napísal: 1.BK Michalovce  Saturday, 2. 10. 2021 o 14:02
Upravil: 1.BK Michalovce  Saturday, 2. 10. 2021 o 14:16

Komentáre k článku