• Tlač
  • Email

U15 aj vonku s dvoma výhrami

Publikované Monday, 28. 2. 2022 o 14:49

Aj tento víkend odohrali starší žiaci U15 zápasy na ihriskách súperov. Pre rôzne príčiny, ale aj pre COVID protokol cestovali na zápas len ôsmi resp. siedmi hráči. Najprv sa predstavili v Banskej Bystrici. Hostia si vytvorili od začiatku desaťbodový náskok, ktorý na konci tretej štvrtiny narástol až na 16 bodov. V poslednej štvrtine, ale hostia zbytočnými chybami a stratami lôpt dovolili domácom znížiť na rozdiel šiestich bodov. To bol aj konečný výsledok. Domáci sa presadzovali najmä po chybách hostí v obrane a nesprávnej komunikácii pri preberaní hráčov. Aj v neúplnej zostave orli zápas zvládli a zaslúžene vyhrali, keď po celý čas viedli a odhodlane išli za výhrou. Mrzieť ich môžu len veľké množstvo nepremenených príležitostí spod koša.

V druhom zápase, v Lučenci chlapci nastúpili odhodlane s dobrým prístupom a obranou. Nad nižším súperom sa presadzovali spod koša, ale aj rýchlym protiútokom. Skóre narastalo a priestor dostali všetci hráči. Nátlaková obrana hostí nútila domácich k chybám, čo Michalovčania trestali ľahkými košmi. Zaslúžene vyhrali a odvážajú si zo stredného Slovenska dve výhry. V oboch zápasoch strelecky dominovali kapitán družstva Patrik Kuliňák a Matej Uhľár. Obaja naši súperi hrajú mimo súťaž, majú na súpiske aj starších hráčov ročníka 2006. Aj preto sú obe výhry cenné.

 

ŠKP BBC Banská Bystrica - 1.BK Michalovce        54:60 (26:36)

AKAPO Lučenec - 1.BK Michalovce                       58:105 (25:56)

Zostava 1.BK Michalovce:

P. Kuliňák, S. Pastornický, M. Marcin, J. Dobranský, M. Kokoš, J. Hasaralejko, L. Sabo, M. Uhľár

 

Najbližšie sa Michalovčania predstavia doma v sobotu 12.3. o 16:00 proti Považskej Bystrici MS a v nedeľu 13.3. o 12:15 proti Handlovej. Miesto zápasov bude upresnené neskôr a uvedené aj na našej webovej stránke. Ďalšie informácie nájdete 1.bkmi.sk. Kompletné výsledky súťaže môžete sledovať aj na stránke slovakbasket.sk/2021/2022  v sekcii Výsledky súťaží – 1.ligové súťaže v adresári Starší žiaci U15.

 

 

1.BK MICHALOVCE

 

Napísal: 1.BK Michalovce  Monday, 28. 2. 2022 o 14:49
Upravil:  

Komentáre k článku