• Tlač
  • Email

Primátor v drese basketbalistov 1. BK

Zobrazené 905×
Publikované Monday, 29. 10. 2007 o 18:44
Počas víkendu mali basketbalisti prvoligového 1. BK Michalovce na programe stretnutia druhého a tretieho kola. Pred sobotňajším zápasom s Krompachmi priaznivci i hráči 1. BK privítali v publiku primátora Michaloviec Viliama Záhorčáka, ktorému tréner a hráči odovzdali klubový dres. Prijali ho tak do svojich radov ako čestného člena. Zároveň sa týmto poďakovali mestu za pomoc a podporu michalovského basketbalu.

 

Pekná myšlienka

Myšlienka verejne sa poďakovať mestu Michalovce a konkrétne primátorovi Michaloviec Viliamovi Zahorčákovi vznikla prednedávnom na klubovom výbore. "Bolo to vyjadrenie našej vďaky mestskému magistrátu za to, akým spôsobom nám pomáhal i pomáha vybudovať z novej športovej haly športový stánok primeraných parametrov. Za posledné dva roky sa práve v súčinnosti s mestským magistrátom podarilo urobiť veľký kus práce, takže naše poďakovanie je namieste," povedal tajomník 1. BK Michalovce Peter Biganič.

 

Progres aj vďaka hádzanej

V súčasnosti prebieha v priestoroch Novej športovej haly v Michalovciach rekonštrukcia šatní, ktorá smeruje k novembrovému turnaju I. fázy kvalifikácie o postup na európsky šampionát v hádzanej žien v roku 2008 v Macedónsku. "Za pomoci michalovského mestského magistrátu sa budujú nové šatne, ktoré budú spĺňať európske parametre a do spomínaného hádzanárskeho turnaja v novembri by mali byť hotové. Okrem toho mesto Michalovce zakúpi novú sveteľnú tabuľu pre potreby turnaja, ktorá však potom ostane k dispozícii aj pre ostatné športy," doplnil P. Biganič.

 

Hala opeknieva

Nová športová hala sa mení z chátrajúcej barabizne na dôstojný športový stánok. Svedčí o tom upravený vestibul i upravené prostredie v jej interiéri. "Zateplená je západná časť haly, vymenené sú parkety a na nich je natretý protišmykový lak. Pod strechou visia rôzne vlajky, symbolizujúce náš vzťah k mestu i štátu k európskej únii. Je predpoklad, že prostredie sa bude naďalej vylepšovať, takže všetci pevne veríme, že divák si cestu do novej športovej haly i vďaka športovým výkonom 1. BK Michalovce opäť nájde," dodal tajomník klubu. 

 

JAROSLAV ČÚRNY

Napísal: 0  Monday, 29. 10. 2007 o 18:44
Upravil: 1.BK Michalovce  Tuesday, 28. 10. 2014 o 23:05

Komentáre k článku