• Tlač
  • Email

1. liga mužov v basketbale sa dramatizuje

Zobrazené 1058×
Publikované Monday, 12. 11. 2007 o 18:55
Štvrté a piate kolo 1. ligy dalo dohromady niekoľko zaujímavých súbojov. V tabuľke prvé Michalovce a posledné Košice hostili druhú B. Bystricu a tretiu Žilinu. Takisto sympaticky hrajúce Krompachy s Prešovom privítali Svit a Spišskú Novú Ves.
 
Najväčšie prekvapenie tohto víkendu sa zrodilo v Košiciach v súboji so Žilinou, kde zápas prebiehal úplne v réžii Žiliny až do 4. štvrtiny, no vtedy začali neuveriteľne finišovať domáci hráči. K tomu sa pridala nečakaná smola hostí, keď im úplne zlyhala streľba zo všetkých vzdialeností a prekvapenie bolo na svete.
 
Najväčší ťahák kola Michalovce - B. Bystrica bol dramatický až do posledných sekúnd. Michalovce ťahali za kratší koniec a prehrávali počas zápasu o 3 až 5 bodov. V 37. minúte, sa domáci ujali jednobodového vedenia, ale neustrážili najlepšieho hráča hostí Koczkáša, ktorý dal trojku. Po druhýkrát sa znovu Michalovce ujali vedenia o bod 40. sek. pred koncom. No Koczkáš bol na trojke na neudržanie. Konečný výsledok o 5 bodov pre B. Bystricu bol len logickým vyústením nepozornosti v obrannej činnosti Michaloviec.
 
Taká istá dráma sa odohrala v Michalovciach i v nedeľu, tentoraz so šťastnejším koncom pre domácich. Žilina po prehre v Košiciach začala na Zemplíne impozantne. Hrala jednoducho, rýchlo, výborne kombinovala v útoku a bola dostatočne dôrazná i v obrane. Zápas sa vyvíjal podobne, ako s B. Bystricou. Michalovce museli vyvinúť všetko úsilie, aby sa Žilina nedostala do rozhodujúceho trháku. V Žilinskom drese udávali tón najmä Kocúr, Kosa, Miš, na strane Michaloviec Lutter s Rakovským /spolu dali 72 bodov, 26+46/. Nakoniec boli šťastnejšími domáci hráči, keď v 35 min. otočili zápas a napokon zvíťazili.
 
Veľmi cenné víťazstvá dosiahli Svit i Spišská Nová Ves na palubovkách Krompách i Prešova, a vytvorili si tak výbornú pozíciu na boj o prvú štvorku.
Zdá sa, že to bude zaujímavé až dokonca a každý tím sa bude usilovať, aby nemusel hrať o záchranu.

1. BK Michalovce
Napísal: 0  Monday, 12. 11. 2007 o 18:55
Upravil: 1.BK Michalovce  Tuesday, 28. 10. 2014 o 23:05

Komentáre k článku