• Tlač
  • Email

Juniori na konečnom 9. mieste

Publikované Sunday, 5. 5. 2019 o 17:12

V stredu 1.5. dohrávali juniori 1.BK Michalovce zápas s tabuľkovým susedom Nitrou v nadstavbe o 9. až 12. miesto. Bol to posledný zápas sezóny a pre niektorých na dlhšiu dobu asi aj posledný zápas v Michalovskom drese. V budúcom ročníku bude väčšina chlapcov vekovo patriť do mužov a juniorské družstvo klub nepostaví. Ešte pred začiatkom nadstavby bol uvoľnení do Košíc na hosťovanie pivot Samo Kincel, ktorý zabojuje o juniorský titul. Jeho strata bola pod košom citeľná vo všetkých zápasoch nadstavby. Napriek tomu podali orli v poslednej časti súťaže dobré výsledky a celkovo sa umiestnili na veľmi peknom 9. mieste v celoslovenskej súťaži DL Juniorov U18. Toto umiestnenie patrí pre Michalovčanov historicky medzi najvyššie. 

1.BK Michalovce – BKM SPU Nitra   50:86 (23:34), štvrtiny (11:17,12:17, 17:24, 10:28)

Zostava a body 1.BK Michalovce : Martin Demko 6, M.Pirkovský 9, M.Lustig, R.Harman 4, S.Brnčal 12, D.Pliško 17, A.Bujdoš, S.Serenčko 2, Pončák, Dominik Tertinský, G.Unkovič           

Hostia : Konc a Laštic po 23

Domáci nastúpili na zápas v bielych dresoch. V prvom polčase mali mierne navrch, keď sa presadzovali najmä z pod koša, kde domácim citeľne chýbala výpomoc od vysokých hráčov. Michalovčania hrali veľmi zložito a vôbec sa im nedarila streľba. Aj keď bojovali a získali niekoľko takmer stratených lôpt v zápase sa im nepodarilo nabehnúť na víťaznú vlnu. Do druhého polčasu vstúpili lepšie, premenili aj trojbodové pokusy a stiahli náskok súpera. Následne sa hrala vyrovnala. Už sa zdalo, že orli prevezmú iniciatívu, ale Nitra hneď kontrolovali dvoma rýchlymi protiútokmi. Hostia podali veľmi koncentrovaný výkon a hlavný rozdiel oproti domáci bol v podkošovej hre a streľbe.  Domáci premenili len 4 z 28 trojbodových pokusov. Hostia tiež takmer nefaulovali, keď mali za celý zápas len 7 faulov. V poslednej štvrtiny sa orlom nepodarilo zápas otočiť a príležitosť dostali všetci aj chlapci z družstva starších žiakov, ktorí zberajú cenné skúsenosti. Nitra zvýšila svoj náskok a zaslúžene vyhrala. Tento zápas Michalovčanom nevyšiel podľa predstáv a po dlhej sezóne im chýbala iskra.  

Veríme, že potrebnú motiváciu nájdu hráči družstva a študenti Gymnázia Pavla Horova na olympiáde stredoškolákov Gaudeamus Igitur 2019 od 9.-10.5.2019 v Trnave. Medzi 8 najlepšími školami Slovenska sa chlapci  z Michaloviec predstavia po prvý krát. Napodobnili tak úspech generácie z roku 2013 danej školy, ktorá na kvalifikačnom turnaji v Prievidzi na medzinárodné školské majstrovstvá ISF v basketbale žiakov obsadila 2.miesto (celý článok : http://new.1bkmi.sk/archiv/2012-2013/clanky/626/Mladi-basketbalisti-mali-uspech-na-dosah )

Výsledkom práce trénerov je najlepší výsledok v kategórii U18 v histórii klubu, ale najmä výchova chlapcov pre reprezentáciu Slovenska. Samuel Kincel bol v reprezentácii do 18 rokov U18 a je v širšom výbere reprezentácie U20. Dávid Pliško a Samuel Brnčal sú aktuálne v širšom výbere kategórie U18 a v lete zabojujú o konečnú nomináciu. V klube veria, že sa im z danej generácie podarí pripraviť aj niekoho na trénerskú prácu s mládežou.

Toto družstvo bolo spolu od sezóny 2011/2012 keď ako starší mini žiaci nastúpili v drese orlov na svoj vôbec prvý zápas. Vo fotografiách Vám prinášame fotku tohto družstva. 

Ďalšie informácie nájdete na www.1bkmi.sk. Kompletné výsledky súťaže môžete sledovať aj na stránke https://www.slovakbasket.sk/2018-2019/  a štatistiky na www.msbasket.sk.

1.BK MICHALOVCE

Napísal: 1.BK Michalovce  Sunday, 5. 5. 2019 o 17:12
Upravil: 1.BK Michalovce  Monday, 6. 5. 2019 o 11:09

Komentáre k článku