• Tlač
  • Email

Bude Minnesota supertímom budúcnosti?

Publikované Saturday, 23. 5. 2015 o 11:52

Hovoriť o supertíme v súvislosti s Minnesotou Timberwolves, ktorá skončila v NBA na poslednom mieste, je teraz zvláštne. Napriek tomu treba dať mladému tímu z mrazivého štátu šancu.

Už pred sezónou sa podaril vedeniu Timberwolves skvelý ťah, keď reagovalo na nedočkavý Cleveland Cavaliers. Ten vymenil minuloročnú draftovú jednotku Andrewho Wigginsa za Kevina Lova. Cavaliers sa však trejd veľmi nevyplatil. Skúsený pod košový hráč vôbec nezapasoval do systému a v prebiehajúcom play – off sa ešte zranil. Už teraz je skoro isté, že Love s Clevelandom nepredĺži kontrakt a po sezóne odíde.

LeBron James nalákal Lova hlavne preto, že nechcel čakať na to, čo sa vykľuje z Wigginsa. Dnes sa ukazuje, že mohol byť trpezlivejší. Dynamický kanadský krídelník ovládol nováčikovské štatistiky a má našliapnuté medzi hviezdy NBA. Mnohí ho prirovnávajú štýlom hry ku Tracymu McGradymu.

K tomu treba pripočítať ďalší veľký talent Zacha LaVina, ktorý uchvátil fanúšikom krásnymi smečmi na Zápase hviezd v Brooklyne. Wolves majú v zostave aj ďalších hráčov budúcnosti – dvadsaťdvaročného krídelníka Shabazza Mohammeda a dvadsaťpäťročného pivota Gorgui Denga.

Ďalší supertalent

Talentovaný LaVine naznačil, že v budúcnosti by sa mohol zaradiť medzi elitu na svojom poste. Stále má len dvadsať rokov, podobne ako Wiggins.

K nim dvom môže manažment Timberwolves priviesť v najbližšom drafte ďalší supertalent. Klub vyhral draftovú lotériu. Ak sa vedenie nerozhodne svoje miesto vymeniť, s najväčšou pravdepodobnosťou siahne po Karl-Anthonym Townsovi alebo Jahlilovi Okaforovi. Obaja sú to pod košoví hráči so skvelou budúcnosťou.

Anthony-Towns vyniká defenzívou a do tímu by mohol viac zapadnúť, najmä ak by pokračoval v kariére Kevin Garnett. Okafor je zas typický pohyblivý pivot, ktorého prirovnávajú k Timovi Duncanovi.

„Máme talentovaných hráčov a teraz môžeme k nim pridať ďalšieho skvelého basketbalistu. Sú to výborné správy,“ povedal Fox Sports šéf Timberwolves Flip Saunders.

Rubio by chcel odísť

Otázne je okolo koho chce vedenie zostaviť káder. Mladí hráč potrebujú na úvod kariéry mentorov. Timberwolves majú pod dlhodobými zmluvami Rickyho Rubia a Nikolu Pekoviča. Obaja európski hráči sú však nevyspytateľní a počas kariéry ich sužujú zdravotné problémy.

Logika napovedá, že tím by sa mal točiť okolo Rubia, ktorý patrí napriek slabučkým streleckým schopnostiam medzi najlepších tvorcov hry na svete. Vo videní ihriska a kreativite prihrávok má aj v NBA malú konkurenciu.

Špekuluje sa, že španielsky rozohrávač by chcel z Minnesoty odísť. Je však v ťažkej pozícii, keď pred sezónou podpísal štvorročnú zmluvu na 55 miliónov dolárov.

Celkovo, ale vyzerá budúcnosť pre Minnesotu priaznivo. V ďalších rokoch bude mať tím prostriedky na to, aby prilákal do zostavy niektorú z voľných hviezd ligy. Ak bude Wiggins pokračovať v napredovaní a pridajú sa k nemu aj ostatní, Timberwolves sa môžu vrátiť do časov, keď bojovali s mladým Kevinom Garnettom o špicu Západnej konferencie.

Zaujímavosťou pre budúcu sezónu bude, že ak sa náhodou Timberwolves nerozhodnú vymeniť tohtoročnú draftovú pozíciu, tak sa v ich drese stretnú tri posledné jednotky. V kádri je aj Anthony Bennett.

Napísal: 1.BK Michalovce  Saturday, 23. 5. 2015 o 11:52
Upravil:  

Komentáre k článku