• Tlač
  • Email

Úžasná dráma na záver Euroligy! Real Madrid otočil v poslednej minúte finále

Publikované Tuesday, 23. 5. 2023 o 06:59

Minútu pred koncom vyhrával Olympiakos 78:74 a mal loptu. Saša Vezenkov nedal trojku, ale na druhej strane premenil ťažkú trojku Sergio Rodriguez. Grécky tím nepremenil ďalšiu akciu. Real Madrid dostal šancu rozhodnúť zápas a aj sa mu to podarilo. Tri sekundy pred koncom premenil ťažkú dvojku s obrovským oblúkom Sergio Llul. Kostas Sloukas mohol ešte strhnúť výhru na stranu Olympiakosu, ale jeho strela skončila len na obrúčke.

Basketbalisti kráľovského klubu prešli euroligovou sezónou po neuveriteľných drámach. Vo štvrťfinále prehrávali 0:2 na zápasy, keď prehrali oba domáce súboje s Partizanom Belehrad. Ešte všetko ovplyvnila bitka, po ktorej stratili hráčov. Sériu však dramaticky otočili, postúpili do Final Four v Kaunase. V semifinále zdolali po výsledku 78:66 v El Clásicu Barcelonu a vo finále otočili neuveriteľne zápas v poslednej minúte. Pritom po troch štvrtinách prehrávali a udržiavali si mierny náskok až do poslednej minúty. Real získal jedenásty euroligový titul.

Boli to neuveriteľné dva týždne. Bolo to o tom, že sme si verili a dali tomu všetko. Dali sme tomu všetko a vyplatilo sa to,“ povedal Rodriguez v rozhovore s Jiřím Zídkom. „Boli sme hore, dolu s emóciami. Je to neuveriteľný moment. Chcem objať mojich ľudí. Verili sme, že to môžeme dokázať. Držali sme spolu, verili sme si a nič sme nevypustili,“ hovoril tréner Madridu Chus Mateo.

MVP sa stal Walter Tavarez. „Je najdominantnejší hráč v Európe, mali sme zranenia, obmedzenú rotáciu a on nás skvele potiahol,“ uviedol Rodriguez.

Je to bolestivé, ale je to basketbal. Vyhrávali sme celý zápas, kontrolovali sme tempo, ale minuli sme pár trestných hodov. Rozhodlo šťastie, Rodriguez a Llull premenili ťažké strely a strhli to na stranu Realu,“ hovoril tréner Olympiakosu Georgios Bartzokas.

Na treťom mieste skončilo Monako, ktoré zdolalo Barcelonu 78:66.

Euroliga, Final Four Kaunas 2023

Finále

Olympiakos Pireus (GRE) – Real Madrid (ESP) 78:79 (45:45)
Najviac bodov: Vezenkov 29, Canaan 21, McKissic 14 – Rodriguez 15, Tavares 13 (10 doskokov), Hezonja 12

Zápas o 3. miesto

AS Monako – FC Barcelona 78:66 (44:28)


zdroj: basket.sk
Najviac bodov: Strazel 14, Okobo a Diallo po 10 – Mirotič 15, Abrines 9, Satoranský, Kuric a Nnaji po 7

Napísal: 1.BK Michalovce  Tuesday, 23. 5. 2023 o 06:59
Upravil:  

Komentáre k článku